Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Kelik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (di buka pada tab yang berasingan...)


Tuesday, May 21, 2013

Sokongan Kepad Adam


Sokongan kepada Adam datang daripada pelbagai lapisan masyarakat. Tak kira tua dan muda. Malah anak muda terutama daripada masyarakat Cina turut menyatakan sokongan.

Saya setuju penulisan dalam Harakahdaily yang menyatakan penahanan Adam Adli meningkatkan (mencetuskan) perpaduan kaum yang lebih tinggi dan padu.

Adam dan Bapa


Adam dan bapanya. kredit kepada Mandeep Singh.

Ini Cara Keselamatan Negara Kita!


Adam Adli tu cuma seorg remaja mahasiswa yg lantang..
xbahaya mane pon sebenarnya..
bukan individu yg mahir dgn senjata api pon..
bukan pengganas berbahaya pon..
tp ke hulu ke hilir dia digari kebelakang..
dilayan seperti TAHANAN PALESTIN..
so polis mcm askar Zionist..?
kalu yer pon TAKSUB GARI..
garilah ke depan..
tp nak buat mcm mane..
polis ni CUMA menjalakan tugas..
digari sbb ikut SOP..
insp. y pukul pekerja hotel dgn pistol hari tu xda plak bergari..?
pengganas sulu xda plak bergari..?
dasar gestapo..

Najib Buat MAGIC lagi...

Kelik utk baca!
Setahun lalu BN menabur janji untuk menghapuskan akta kuno peninggalan penjajah. Kononnya 'Janji Ditepati'. Hari ini pula, Akta Hasutan tersebut digunapakai semula untuk menindas rakyat sendiri (BN dikecualikan)

Dua2 menteri KDN dahulu & sekarang serupa jer PEMBOHONG, Muhyiddin Yassin & Zahid Hamidi.

Bala Org Terengganu Sokong UMNO. Masjid Pula Runtuh Selepas PRU!!


Selepas sahaja Ahmad Said diangkat menjadi MB Terengganu 2004, kejadian bangunan runtuh menjadi-jadi. Walaupun ada yang kata ini projek Deris Jusoh tapi sedar tak sedar adalah akibat daripada kelancangan Mat Said meruntuh rumah Allah iaitu Masjid Bujal.

Allah pasti akan melaknat sesiapa sahaja yang berbuat jahat terhadap agamaNya. Mungkin bagi sesetengah orang tidak melihat itu adalah amaran Allah s.w.t.

Macam Mana Pengerusi SPR Nak Jawab??


Banyak kali pengerusi SPR berdolak dalih tentang dakwat kekal yang boleh tanggal dengan mudah. Macam-macam alasan yang diberikan. Dakwat kekal berharga RM5 juta untuk 13 juta pengundi yang melibatkan 36 sen untuk sekali calit itu telah memperkayakan 'seseorang' dengan tander ini.

Hari ini akhbar Sinar Harian telah menyiarkan bagaimana seorang pengundi boleh mengundi tempat yang sama dengan memadamkan dakwat kekal. Yang paling hairan di tempat dan saluran yang sama dia mengundi!

Agenda UG telah mula. Awas!


Kata penulis Penarik Beca, "Ustaz gila (UG) dalam PAS jumpa Umno lagi? Tahan teksi jugak ka?" Gambar yang dipaparkan ialah gambar Nik Abdul anak Tuan Guru Nik Abdul Aziz. Kenapa marah sangat kepada "pembunuh" Ibrahim Ali di perlimen Pasir Mas ini, saya kurang cakna!

Saya terbaca satu lagi agenda UG, ini mesti dipaparkan semua blog supaya pembaca ambil cakna!


There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Bulan Ini

Recent Comments

Recent Comments Widget

TranungKite Online (TKO)

Detikdaily

Harakahdaily

Sinar Harian

Malaysiakini

BERNAMA

Berita Harian

mStar Online

KeadilanDaily

Berita Luar Negara

Pautan eReferrer