Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Kelik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (di buka pada tab yang berasingan...)


Saturday, October 22, 2016

Cadangan Pembuli Digantung Sekolah Setahun - Mahdzir




KUALA NERANG: Kementerian Pendidikan mencadangkan agar pelajar yang membuli pelajar lain digantung persekolahan mereka selama setahun.


Politik parti parti pembangkang semakin kelakar!




Assalamualaikum,,, Dalam usaha untuk menjatuhkan Najib dan kerajaan BN, parti parti pembangkang dikatakan perlu bersatu dan untuk bersatu mereka perlukan PAS.Jadi nampaknya usaha untuk menarik PAS ke dalam kesatuan pembangkang diperhebatkan dan dalam kehebatan usaha usaha yang diambil pembangkang untuk membawa PAS ke dalam pakatan pembangkang, tanpa sedar atau memang disengajakan, timbul perkara yang kelakar dan semakin hari semakin kelakar.


Ijitima tarbawi (Pemuda/i) di Melaka




Mengembalikan zaman kegemilangan Pemuda sekitar 80an. PAS kini bangkit semula setelah melalui penapisan daripada mereka yang 'curang' dalam perjuangan.


DAP, PKR harus insaf pemikiran politik Sabah dan Sarawak matang




Ada yang menyimpulkan bahawa penghijrahan keluar beberapa pemimpin PKR dan DAP Sabah menggambarkan bahawa budaya lompat parti politik masih mewarnai politik negeri itu.



PAS tak rugi jika Akta 355 ditolak - Hashim Jasin




KANGAR: PAS secara terbuka menyatakan bahawa parti itu tidak akan kerugian sekiranya Rang Undang-undang (RUU) Akta 355 yang dibawa oleh Presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang di Dewan Rakyat minggu depan ditolak oleh Ahli-ahli Parlimen.

BERSIH Di Kuala Selangor Hambar




Majlis minum petang bersama BERSIH yang dirancang seakan kenduri kampung di Kampung Permatang, Kuala Selangor semalam kelihatan hambar apabila tiada orang kampung datang memeriahkannya.


Boleh Percaya? Kelantan dapat royalti jika…




KOTA BHARU - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, Kerajaan Kelantan hanya boleh menikmati hasil royalti minyak yang diperjuangkan selama ini sekiranya pembangkang menguasai Pusat.

Ingatkan Zaid Ibrahim dah taubat tapi rupanya tobat kapir reko'ng jer!




Assalamualaikum,,,  Pada PRK Hulu Selangor ketika mewakili PR aka PKR, Zaid Ibrahim buat pengakuan bahawa dia dah berhenti minum arak dan dah taubat.Ingatkan bila nak taubat tu semuanya akan kembali kepada petunjuk Islam yang sebenar, tak lagi minum arak, tak lagi lawan ulamak dan tak lagi cuba jadi ahli fikir yang liberal untuk Islam.Tapi kenyataan yang berlaku tak sebegitu.Zaid ni tak bertaubat agaknya cuma tobat kapir reko'ong jer, kata orang Teganu!


Tergelak sendiri bia baca tulisan MSO!




Assalamualaikum,,  Mohd Sayuti Omar atau MSO menulis lagi, kali ini dia begitu brsungguh sungguh menyatakan bagiamana bijaknya Wan Rahim yang disifatnya sebagai guru politik ketika mengumumkan kemasukan Husam dalam PAN sama dengan 10 orang ADUN ke dalam PAN di mana dakwanya itu adalah perangkap yang dipasang oleh guru politiknya, Wan Rahim.


Bihun cap Terung Tiada Pengesahan Sijil Halal




Pihak kami menerima panggilan dan juga pertanyaan dari orang awam berkenaan status halal bagi produk bihun cap Terung. Untuk makluman, produk tersebut tiada pengesahan halal dan syarikat pengeluar adalah bukan pemegang Sijil Pengesahan Halal Malaysia (SPHM).  Layari www.halal.gov.my

Kempen Tukar Solat Jumaat Ke Hari Sabtu Mula di Jalankan di Malaysia?




*Kempen Tukar Solat Jumaat Ke Hari Sabtu*

Guna Tali Je Jump Start Kereta Kalau Tak Ada Jumper




Bateri kereta habis tapi tak ada jumper nak jump-start ? Sebenarnya ada cara lain yang kita boleh guna bila dah darurat macam ni. Ada satu cara lain iaitu menggunakan tali sahaja. Tapi cara ini dilakukan pada kereta manual. Jadi kami tak pasti keberkesananya kepada kereta auto.

10 nasihat untuk yang dah umur 50 tahun ke atas…




Nasihat dari Prof Dr Harlina Shiraj. 10 nasihat untuk yang dah umur 50 tahun ke atas. Yang dah 50 tahun tu mula-mulalah berlatih. Yang dah hampir 50 tahun boleh bersedia. Yang lambat lagi nak ke umur 50 tahun boleh kongsi dan bantu mak ayah jika masih ada.


There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Bulan Ini

Recent Comments

Recent Comments Widget

TranungKite Online (TKO)

Detikdaily

Harakahdaily

Sinar Harian

Malaysiakini

BERNAMA

Berita Harian

mStar Online

KeadilanDaily

Berita Luar Negara

Pautan eReferrer