Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Sunday, October 28, 2018

Zahid cadang BN tukar nama baru


KUALA LUMPUR: Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mencadangkan Barisan Nasional (BN) dijenamakan semula dengan nama baru sebagai langkah untuk menghadapi pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

Pengerusi BN itu turut berharap PAS dapat menyertai dan mengukuhkan lagi gabungan baru itu.


Katanya, beliau menyerahkan urusan berkaitan penjenamaan semula BN kepada Setiausaha Agungnya, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz yang turut bertanggungjawab mempelawa dan berbincang dengan PAS untuk menyertai gabungan itu.

“Saya cadangkan kita tukar nama BN. Gagasan pembangkang yang ada sekarang perlu diperkuatkan dengan kemasukan parti-parti yang baru supaya kita menawan balik kerajaan pada PRU15.

“Saya berikan tugas dan tanggungjawab ini kepada Nazri untuk menterjemahkan pelaksanaannya dalam tempoh terdekat ini dan kita harus mengorak langkah untuk menjadikan entiti baru ini sebagai parti pembangkang.

“Hasrat kita adalah mewujudkan 2 sistem parti bagi menyaingi parti-parti yang telah membentuk kerajaan setakat ini dan kaedah untuk melakukannya, saya akan berbincang dengan rakan-rakan presiden parti-parti teras dalam komponen.”

Beliau berkata demikian selepas merasmikan Perhimpunan Agung MIC ke-72 hari ini yang turut dihadiri Setiausaha Agungnya, Datuk Takiyuddin Hassan, Naib Presiden PAS, Datuk Iskandar Samad dan bekas exco Selangor, Dr Halimah Ali.

Nazri diumumkan sebagai pengganti Ahli Parlimen Putrajaya, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor yang menyandang jawatan setiausaha agung BN sejak 2009.


.........
Blog ini adalah blog sementara untuk Tranungkite Online (TKO)

1 comment:

  1. Thanks for sharing, this is a fantastic blog post. Much thanks again.

    ReplyDelete

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily