Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Kelik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (di buka pada tab yang berasingan...)


Tuesday, April 14, 2009

Muhyiddin suruh MIC tutup mulut

Oleh Amin Isakandar @ Black

Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin meminta MIC agar tutup mulut. Ini adalah kerana parti berkenaan tidak berpuas hati dengan barisan kabinet baru yang diumumkan oleh Najib.

Sammy Vellu dikatakan marah kerana tidak dilantik sedangkan Koh Tsu Koon yang turut kalah dalam PRU 12 lalu dilantik untuk menganggotai kabinet.

Baca berita dari The Malaysian Insider dibawah:



Be quiet, Muhyiddin tells MIC
By Neville Spykerman

KUALA LUMPUR, April 13 – Tan Sri Muhyiddin Yassin today stopped short, barely, of giving a public dressing down to the MIC by pointing out that Barisan Nasional (BN) component parties should respect the prime minister’s Cabinet choices and not air their grouses publicly.

The deputy prime minister was commenting on reports over the weekend that the MIC was unhappy with Cabinet appointments and was considering pulling out its representatives from the government.

The Malaysian Insider understands the threat against the BN leadership was a result of Datuk Seri S Samy Vellu’s exclusion from the Cabinet. The unpopular MIC president is unhappy that he was snubbed while Gerakan president Tan Sri Koh Tsu Koon was made a minister through a senatorial appointment.

Muhyiddin told reporters today that dissatisfaction over Cabinet appointments should not be openly discussed as it could be exploited as fodder by the opposition, suggesting the frailties of the BN government against unrelenting attacks from Pakatan Rakyat (PR) and other critics of Datuk Seri Najib Razak’s fledgling administration.

He added that he has also spoken to the deputy president of MIC, who has denied the party had discussed such a move.

Muhyiddin said there was no need for the matter to be brought up to the BN because the MIC president could always meet the prime minister.

Muhyiddin was speaking to the press after handing over duties at the Ministry of International Trade and Industry to Datuk Mustapa Mohamed, who is the new minister.

Of late there has been intense speculations in the press that MIC president Datuk Seri S Samy Vellu was considering pulling out Human Resources Minister Datuk Dr S. Subramaniam and deputy ministers Datuk S.K. Devamany and Datuk M. Saravanan, from the Cabinet.

The move is seen as a means to pressure the new administration to give the party more Cabinet positions.
Apa kata Ibrahim Ali? Apakah Perkasa akan mengambil tindakan kepada MIC?

5 comments:

  1. tu biasa bagi politik dalam umni /bn

    ReplyDelete
  2. Berani jugak Muhyiddin tegur MIC.

    PAS dan PKR diam saja bila Hindraf membuat macam-macam tuntutan! Melayu di cabar dan Raja2 dimain2kan pun diam jer puak Melayu dalam PAS dan PKR.

    ReplyDelete
  3. PAS ok je asal Islam tak dicabar... Bleh tak ko bagi statement dengan bukti sekali??? main bantai je mamart ni

    Melayu tu hanya bangsa yang entah campur mcm2 pun panggil melayu... India masuk Islam pun Melayu, jawa pun melayu, asal kulit kelabu asap je melayu... apa benda la perjuangan camni???

    Kena fikir kenapa Samy Vellu buat camtu? Dia nak tegakkan keadilan. Kenapa Tsu koon dapat dia tak dapat??? Kenapa main suruh tutup mulut? kan negara ni demokrasi?? takut org nampak BN berpecah kah???

    ReplyDelete
  4. apabende perjuangan untuk bangsa???
    kan islam tu untuk semua bangsa tak kira cimna melayu india??fikir2 kanlah TAKBIR!!!!!

    ReplyDelete
  5. semua tu mangkok hanyunnnnnnnn.orang melayu islam nanti tinggai teloq je.pudah cit

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Bulan Ini

Recent Comments

Recent Comments Widget

TranungKite Online (TKO)

Detikdaily

Harakahdaily

Sinar Harian

Malaysiakini

BERNAMA

Berita Harian

mStar Online

KeadilanDaily

Berita Luar Negara

Pautan eReferrer