Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Kelik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (di buka pada tab yang berasingan...)


Wednesday, January 28, 2009

Ribut Dalam Cawan Kopi....

Oleh Kopitian

Lawatan Ahli Parlimen Ampang Ke Sebuah Keluarga Daif Di Lembah Jaya - Malaysiakini

Baru2 ni teman terserempak dengan orang YB Khasim...first time jumpa. Nampak mesra..
Dia tau teman dari Ulul Azmi. Soalan pertama dia..."Siapa Firdaus Omar tu?"
"Teman le...!" Selamba jawab teman.

Mungkin ada sesuatu yang hendak dinyatakan tapi tak terkeluar agaknye....
Tak palah. Mungkin lain kali kot.

Tapi tulisan2 pembaca yang komen dalam blog Parlimen Ampang (mungkin petikan di atas) agak mengganggu beliau.


Terus-terang dah lama bebeno teman tak mengikuti blog Parlimen Ampang.

Zuraida pun dah lama tak kelihatan di Bukit Indah...tak seperti mula2 menang dulu. Ketika muncul dalam TV (berapa...tu..temanpun tak berapa ingat) bersama YB Fuad Zarkasi...dia tak berapa impressive malam tu...teman pun dah lost interest. Lagipun mungkin dia sibuk dengan tugas dia sebagai Ketua Wanita Keadilan...??

Kritikan terlalu keras terhadap YB Khasim dan 90% macam dendam peribadi dan tidak konstruktif (oleh orang2 PKR)...teman rasa agak keterlaluan. Sedangkan orang PAS selalu restraint dari mengambil tindakan yang serupa. Mungkin Zuraida OK...tapi2 orang2 dia tidak begitu.

Perlu ingat juga...ketika PRU12 yang lalu...setiap kali tangan kanan kami mengibar bendera PAS...tangan kiri kami mengibar bendera Keadilan. Itu semua atas dasar persaudaraan dan perjuangan.

Teman suka kalu Zuraida dan Khasim duduk berbincang. Benda2 macam ni tak boleh dibiarkan berlarutan...Nasihat sikit anak2 buah tu. Budaya Umno tak ada tempat dalam Pakatan Rakyat. Ada juga rakan2 di MPAJ yang bersuara kat teman. Naik muak dengan bekas orang2 Umno... jenama lain tapi perangai macam tu jugak.

Bagi YB Khasim pula teman suka menasihatkan...ambil serius dengan semua teguran dan kritikan...tidak semua juga boleh disapu di bawah permaidani.

Oleh itu DIALOG BERSAMA WAKIL RAKYAT ANDA pada 7hb. Februari 2009 ini (di Surau Ulul Azmi) adalah amat penting untuk menunjukkan kommitmen kedua2 belah pihak. Kerja mike ialah menyelesaikan masalah rakyat...OK?

Tsunami Adun Bota: UMNO Merah Padam

Oleh Kelulut@telokbakong.

Semalam 26hb penulis sempat pulang ke kampung halaman Telok Bakong untuk meninjau perkembangan pasca tsunami Adun Bota yang telah cross over kedalam Pakatan Rakyat dengan menyertai PKR.

Bagi kami di TBO tidak merasa apa - apa kehairanan kerana kami telah pun menyiarkan fakta tersebut pada pada Ahad 14.12.08 yang lepas hasil siasat orang kuat kami KTB dan MSINC .

Penulis telah meninjau para pengundi sekitar Dun BOTA dan membuat kaji selidik tentang pandangan mereka apabila bekas YB Umno sertai PKR keputusannya hampir 85 % setuju. wow ! hebatnya yob !.

Pada sebelah petangnya penulis bertemu pula dengan orang kuat PKR Telok Bakong saudara Zainal Aznam Mat Ganti .

Beliau mendedahkan bahawa kini keahlian PKR mencecah 100 orang lebih .Majoritinya adalah golongan muda ( AMK ) Syabas Bro ! Menurut maklumat terkini YB Nasarudin " direhatkan " sementara kerana bimbang gangguan daripada pihak ' Keris Karat' dan gerombolan "Dacing Senget ".


Kini para pencacai UMNO " kulu keyo " ( kehulu/kehilir ) menjaja bahawa YB BOTA itu masih bersama UMNO ( Aparaaa..??). Kini gelombang Tsunami Pakatan Rakyat semakin menganas UMNO terus terkulat - kulat, merah padam naik legam, ape nak dikate yob.....?

Mesyuarat 24 jam lah nampakny Angin yang membawa berita meniupkan bahawa ramai lagi ADUN BN akan berenang menuju daratan PAKATAN RAKYAT ..Tungoooooo.....


Kepada pejuang Pakatan Rakyat kuatkan semangat , banyakkan doa jangan terlalai dan berhati - hati dengan " anak - anak seluang " yang mencagut tahi .

Sekadar meminjam kata - kata Haji kapten (B) Usaili Alias ;

INGAT ALLAH , INGAT RAKYAT !
www.telokbakong.com

SPRM akan seret isteri VVIP kemuka pengadilan ?

Oleh kelulut@telokbakong.com

Belum pun reda isu lompat parti dan kes kematian Kugan kini timbul suatu lagi kisah panas .Akhir akhir ini SPRM nampak serius menahan dan menyiasat beberapa orang pemimpin politik termasuk dari kalangan Parti UMNO khasnya .

Setelah di 'rebranding ' dulunya dikenali sebagai BPR kini nampak lebih garang menjalankan tugas. Desas desus mengatakan bahwa akan ada peristiwa besar akan berlaku didalam dua hingga tiga minggu ini .Yang mendakwa SPRM akan melakukan siasat terhadap seorang isteri VVIP yang sedang 'ngetop'.


Menurut sumber yang belum dapat disahkan 100% .walau bagaimana pun pihak kami masih menanti sebarang reaksi dari pihak yang terbabit . Jika benar dakwaan tersebut , bencana bertimpa kehancuran mereka akan lebih segera berkubur . www.telokbakong.com

http://www.telokbakong.blogspot.com/

Laporan Polis Terhadap Penyelewengan Felda

Satu laporan polis akan dibuat berikutan beberapa penyelewengan FELDA berdasar maklumat berikut :

Tarikh : 29 Januari 2009
Masa : 11.30am
Tempat : Balai Polis Central, Johor Bahru.

Angkatan Muda Keadilan Negeri Johor menyeru kepada semua pendokong/penyokong Pakatan Rakyat agar dapat menghadirkan diri ke balai polis tersebut bagi memberi sokongan moral.


Dicatat Oleh Suara Anak Muda Johor ke ANGKATAN MUDA KEADILAN NEGERI JOHOR

Facebook Share

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

Recent Comments Widget

TranungKite Online (TKO)

Detikdaily

Selatan Online

Harakahdaily

Sinar Harian

Malaysiakini

BERNAMA

Berita Harian

mStar Online

KeadilanDaily

Berita Luar Negara

Pautan eReferrer