Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Monday, May 13, 2013

20 Undi Popular PRU-13


Daripada analisis undi popular bagi kerusi parlimen pada pilihan raya kali ini, 20 yang tertinggi hanya satu kawasan sahaja yang diperolehi oleh BN. Itu pun kawasan PM sendiri.

Ini bermakna rakyat lebih memilih Pakatan Rakyat berbanding Barisan Nasional, tapi malangnya sistem pilihan raya dan demokrasi di Malaysia telah meletakkan BN sebagai pemerintah.

Kenapa?

Kerena sebelum ini BN telah memanipulasikan pembahagian sempadan kawasan DUN dan Parlimen untuk memastikan BN mendapat kelebihan. Tidak hairan pengundi di PEKAN (Kawasan Najib) berkali ganda lebi daripada KUANTAN sedangkan Kuantan adalah ibu negeri Pahang sehingga banyak sindiran untuk menjadikan PEKAN sebagai Ibu Negeri selepas ini.

Yang pasti rakyat sebenarnya tolak BN @ UMNO
Hanya masa dan ketika sahaja akan memastikan BN tumbang, setumbang-tumbangnya...

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily