Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, May 31, 2013

Baru Khir Toyo Sedar Jahatnya Politik UMNO!


Hari ini dalam blognya Khir Toyo mengatakan dia mangsa politik UMNO. Dia dijadikan "kambing hitam" untuk menunjukkan kerajaan UMNO @ BN kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dilihat seolah-olah bersih.

Atas keputusan dikekalkan hukuman penjara 12 bulan oleh Mahkamah Rayuan semalam Khir Toyo berkata beliau sudah "putus harapan" dan pesimis sekalipun merancang untuk merayu kesnya di Mahkamah Persekutuan.


"Saya sudah tidak peduli lagi jika keputusan telah dibuat untuk memenjarakan saya sebagai ikon untuk menunjukkan kerajaan Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak ini telus dan mahu membanteras rasuah. Biarlah luncai terjun dengan labu-labunya,"

Baru sekarang Khir merasai tersempit dengan politik rakus UMNO sedangkan sebelum ini Khir tidak sedar bangaimana UMNO dengan politik jangkungnya telah menyiksa rakyat dan mana-mana individu yang tidak sehaluan.

Parti pembangkang dianak tirikan dalam semua hal kerana politik sempit UMNO.

NAK TERGELAK SAYA...
SAYA HANYA MENUNGGU MANGSA SETERUSNYA.....
BAGAIMAN PULA NAJIB DAN BIG MAMA AKAN MENJADI "ULAM"
ITU PUN KALAU RANCANGAN MUHYIDDIN BERJAYA!!

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily