Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Kelik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (di buka pada tab yang berasingan...)


Sunday, May 19, 2013

Zahid Sindir Hishamudin??


Beberapa blog UMNO menulis tentang tindakan Zahid Hamidi dilihat sebagai sindiran tajam kepada Dato' Hishamuddin Hussein kerana dilihat sebelum ini sangat 'lembik' dalam membuat tindakan kepada kebangkitan rakyat.

Kerajaan tidak akan memberi sebarang amaran kepada mana-mana pihak yang bercadang mahu mencetuskan huru-hara sebaliknya akan terus bertindak secara tegas. kata Zahid.

Tiada sebarang kompromi dengan pihak tertentu khususnya pemimpin pembangkang yang sedang menghasut rakyat turun ke jalanan bagi mencetus rusuhan sekali gus menjayakan hasrat menggulingkan kerajaan Barisan Nasional (BN). Kerajaan harus dijaga dengan baik dan pihak UMNO tidak akan berdiam diri.

Dalam pada itu, Ahmad Zahid berkata, Kementerian Dalam Negeri yang diterajui kepimpinan baharu bersedia sepenuhnya memastikan kesejahteraan rakyat dan keharmonian negara kekal terpelihara dengan menguatkuasakan undang-undang sedia ada.

Sikap ketegasan harus ada pada kepimpinan UMNO kata Zahid.

Ramai pengulas terutama dikalangan penulis UMNO membuat analisis kenyataan ini selain ditujukan kepada Pakatan Rakyat juga ditujukan kepadsa penyandang Kementerian sebelum ini yang dilihat tidak banyak berbuat sesuatu bagi mengekang kebangkitan Pakatan Rakyat.

APAKAH INI TANDA AKAN WUJUD PERANG
DALAM UMNO... MENJELANG PEMILIHAN NANTI
KITA TUNGGU DAN LIHAT...

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Bulan Ini

Recent Comments

Recent Comments Widget

TranungKite Online (TKO)

Detikdaily

Harakahdaily

Sinar Harian

Malaysiakini

BERNAMA

Berita Harian

mStar Online

KeadilanDaily

Berita Luar Negara

Pautan eReferrer