Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, December 30, 2016

Isu pelarian Muslim dibincang dengan serius


TUAN Guru bertemu dengan para pemain organisasi massa yang besar di Indonesia dalam kunjungan beliau ke Indonesia. Antara usaha yang dibangkitkan ialah kesedaran pimpinan organisasi massa di Indonesia untuk turut membantu isu pendidikan, ekonomi, kesejahteraan umat Islam di Myanmar, Thailand, Vietnam dan Laos.

Isu pelarian muslim dari etnik Myanmar dibincangkan dengan serius, dan ada beberapa langkah berkesan dirangkakan.

Antara yang turut hadir dalam pertemuan pada pagi Jumaat 30 Disember bersama Tuan Guru ialah Tan Sri Khalid Ibrahim yang mempunyai jaringan NGO dan komuniti pimpinan organisasi massa besar di Indonesia, saya sendiri selaku Timbalan Pengerusi Lajnah Hubungan Luar dan Antarabangsa PAS Pusat, Haji Hussin Ismail (Pengarah Yayasan Amal Malaysia), Haji Erwin Ridzwan (AJK Lajnah Hubungan Luar dan Antarabangsa PAS Pusat), Ustaz Haidar Taslin (Bendahari Lajnah Dakwah PAS Pusat), dan dari pihak NGO Dewan Dakwah Drs Mohammad Siddik (Ketua Umum Dewan Dakwah), Dr Sugiharto dari ICMI dan Fahrizal Zain (Yayasan Abdi Bangsa).

DR. AHMAD SAMSURI MOKHTAR
Timbalan Pengerusi Lajnah Hubungan Luar dan Antarabangsa PAS Pusat.


.........
Blog ini hanya 'mirror' artikel daripada laman asal
http://www.tranungkite.net
Sila ke laman asal untuk dapatkan versi penuh....

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily