Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Kelik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (di buka pada tab yang berasingan...)


Saturday, January 17, 2009

Lebih 10 sekatan jalan raya KL - Kuala Terengganu

Oleh Intan Abdullah

KUALA TERENGGANU, 17 Jan (Hrkh) - Mungkinkah kehadiran begitu ramai anggota polis membolehkan pilihan raya berjalan lancar. Namun lain pula jadinya bagi pengundi yang pulang dari Kuala Lumpur atau tempat-tempat lain.

Sekatan jalan raya sepanjang perjalanan dari Kuala Lumpur ke Terengganu menyebabkan perjalanan menjadi perlahan. Terdapat lebih 10 sekatan jalan raya.

Malah di setiap sekatan jalan raya, kenderaan disekat dan ditanya hendak ke mana dan tujuan apa.

Manakala setiap penumpang bas pula diperiksa kad pengenalan mereka menyebabkan bas yang sepatutnya sampai di Kuala Terengganu jam 5 pagi terlewat sehingga jam 7 pagi.

Ramai penumpang bas merungut kerana halangan yang terpaksa ditumpuhi sepanjang perjalanan begitu banyak. Malah perkara yang sama berlaku di setiap sekatan.

Sementara itu, penyokong Pakatan Rakyat dari negeri-negeri lain semakin ramai tiba di sini malam tadi. Malah kehadiran petugas dari luar mengatasi jumlah petugas Umno dan Barisan Nasional (BN).

Sepanjang kempen ini jarang benar kelihatan jentera parti kompenan lain BN termasuk MCA, Gerakan, MIC dan PPP datang membantu kempen Umno.

Ramai berhujah Umno kelihatan keseorangan dalam pilihan raya kecil Kuala Terengganu. - mj _


6 comments:

  1. Terpaksalah polis check betul-betul sebab PAS kata ada banyak pengundi hantu!! Setakat tengahari ini, tiada satu hantu pun dijumpai. Anak haji hadi dah dapat tangkap hantu ke belum ?? Ingat!! Jangan sebarang tangkap, nanti diri sendiri yang ditangkap polis..Ingat kisah si banggang yang bernama GOBALAKRISHNAN di Permatang Pauh..menyusahkan orang aje dia ini. Patut pun tak boleh masuk SARAWAK!!!

    ReplyDelete
  2. Cik Munawir...
    POlis dah ramai tu pasal hantu susah nak lepa... kalau hantu terlepas nanti kerja polis lagi bertambah...Bangang siGobalakrishnan pun sekurang-kurangnya ia ada persaan yang UMNO MIC BN tu perampas harta rakyat...

    ReplyDelete
  3. Munawir yg belom habis bodoh nya..

    ReplyDelete
  4. Yg Hack site TKO ni sape?Orang UMNO jugak kan?Tak ke bangang nama nya tu,dah hebat sgt,pesal tk pi hack site commercial yahudi punya?Munawir ni sape?Kuat menyalak!

    ReplyDelete
  5. bukan saja bebal.segala yg burok kok dier.
    sekular betul dia ni.

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Bulan Ini

Recent Comments

Recent Comments Widget

TranungKite Online (TKO)

Detikdaily

Harakahdaily

Sinar Harian

Malaysiakini

BERNAMA

Berita Harian

mStar Online

KeadilanDaily

Berita Luar Negara

Pautan eReferrer