Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, May 10, 2013

Dua lapor polis untuk artikel Muka Hadapan Utusan Semalam

Utusan pecah rekod lagi, ini bukan pasal saman. Ini kes polis. Dua individu membuat laporan polis terhadap akhbar Utusan Malaysia berhubung artikel muka depannya kelmarin, yang didakwa mempunyai unsur hasutan.

Laporan berkenaan dibuat seorang pengurus, Chok Ying San, 39, dan peguam, Sin Yoong Ming, 43, yang menyifatkan artikel disiarkan cuba membakar sentimen perkauman dan permusuhan kaum di negara ini.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairy Ahrasa, berkata pengadu yang membuat laporan di Balai Polis Travers, memohon siasatan menyeluruh dijalankan ke atas akhbar berkenaan.

“Polis Kuala Lumpur sudah merekodkan dua keterangan dan akan memanggil pengurusan akhbar Utusan Malaysia dalam masa terdekat bagi membantu siasatan lanjut termasuk memberi keterangan,” katanya.

SELAGI HIDUP UMNO
SELAGI ITU UTUSAN MENJADI KEBAL (DAN BEBAL...)


No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily