Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, May 10, 2013

Masjid di Melaka tidak dipagar mulai sekarang

Hari ini semua institusi masjid di negeri ini tidak akan lagi dipagar bagi memberi ruang yang luas di kawasan sekitarnya untuk digunakan bagi melaksanakan pelbagai program dan aktiviti rekreasi, kata Menteri Besar Baru Datuk Idris Haron yang menggantikan MB BENGONG sebelum ini.

Langkah ini baik, saya setuju boleh memastikan peranan masjid bukan setakat sebagai tempat ibadat tetapi juga membolehkan orang ramai berkumpul untuk menjalankan pelbagai aktiviti.

Peranan masjid kembali kepada peranan asalnya, institusi ini berperanan mengajak masyarakat, ahli keluarga dan golongan remaja mendekati rumah Allah.

Peranan masjid perlu dikembalikan seperti di zaman Nabi Muhammad SAW apabila masjid bukan sahaja dijadikan tempat ibadat tetapi pusat menjalankan pelbagai aktiviti kemasyarakatan dan menyelesaikan masalah.

Ini nak kuliah pun tak benar, kesian Ustaz Azhar... Ok Selepas ini kita panggil Ustaz Azhar untuk test Datuk Idris Haron.

2 comments:

  1. Kalau diizinkan Allah ramai menteri2 MALAYSIA macam Idris selamat negara kita ni...

    ReplyDelete
  2. yang baik kita sokong..yg buruk kita tentang..

    ReplyDelete

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily