Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Kelik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (di buka pada tab yang berasingan...)


Tuesday, May 07, 2013

Siapa sebenarnya yang KALAH dalam PRU13?

 
Siapa yang sebenarnya kalah dalam pilihan raya kali ini? Kalau ikut kiraan kerusi BN dapat 133 manakala PR 89. Kalau diambil kira kerusi di semanjung  BN hanya 86 sahaja (22 Sabah dan 25 Sarawak) Manakala PR pula ialah 80 (Sabah 3 Sarawak 6)
 
Sebenarnya kiraan kerusi tidak menepati kehendak rakyat Malaysia, sebab ada kerusi yang mempunyai bilangan penduduk yang ramai manakala ada yang sedikit. Kalau ikut peratus penduduk yang mengundi BN dan PR kita dapati BN hanya memperolehi 46.8% manakala PR 50.3%. Yang selebihnya adalah sokongan kepada BEBAS.

Apa yang boleh dibangga oleh Dato Seri Najib atas kemenangan BN??

Walaupun BN boleh tawan semula Kedah, tetapi banyak negeri BN mengalami kemerosotan yang teruk. Perak dan Terengganu hampir kalah. Johor kubu kuatnya UMNO selama ini telah bolos.

 
Negeri Sembilan, Melaka dan Pahang telah menunjukkan kemerosotan yang amat ketara. Di mana UMNO @ BN nak berbangga??
 
 
 
BN kena sedar diri tak payah menyalahkan orang lain dan paling baik NAJIB mengundur diri sebelum dia dijatuhkan dalam UMNO!!

DAN UMNO @ BN AKAN DITUMBANGKAN OLEH RAKYAT DALAM PRU-14 NANTI!!


3 comments:

  1. cakap berapi2 lah awak nie, mana slogan kali ini lah, jom tukar... hakikatnya rakyat lebih cerdik pandai dari saudara... Siapa yang x terima siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu mcm panas je bro..

      Delete
  2. Be End main tipu pun kalah undi majoriti..hahahahahaha..spr telus kepala hotak die..nampak sngat spr pro bn..pengerusi spr pun ahli umno..

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Bulan Ini

Recent Comments

Recent Comments Widget

TranungKite Online (TKO)

Detikdaily

Harakahdaily

Sinar Harian

Malaysiakini

BERNAMA

Berita Harian

mStar Online

KeadilanDaily

Berita Luar Negara

Pautan eReferrer