Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Tuesday, May 07, 2013

Suara Minta Najib Undur Sudah KedengaranSaya menerima masej ini dalam facebook group tertutup GERAK GEMPUR UMNO. Masej ini ringkas dan dipercayai bertujuan untuk mengumpul rakan-rakan umno yang bersependapat tentang masa depan UMNO. Saya suka untuk berkongsi dengan pembaca dalam blog ini berkenaan maklumat yang saya perolehi dalam groups tertutup cybertropper UMNO tersebut.

Masej berkenaan ialah:-

"Pak Lah didesak untuk undur selepas PRU 12 lantaran kekalahan terburuk UMNO BN dalam PRU12 kerana hanya mampu mendapat 140 kerusi lalu kehilangan majoriti 2/3 di parlimen. Saya kira, DS Najib juga mesti didesak undur dan memberi laluan kepada muka baharu yang lebih segar.

Dalilnya seperti berikut :
- Berjaya memecah rekod terburuk 140 kerusi kepada 133 kerusi.
- Kekalahan undi popular paling teruk buat UMNO BN.
- Paras Hutang negara paling tinggi.
- Pemborosan yang amat besar.
- Isu peribadi dan isu isteri DS Rosmah.
- Trend pengurusan yang boros, tidak cermat dan kurang telus.
- Lebih kepada team tersendiri

Dengan ini, saya mendesak agar DS Najib tidak lagi mengepalai BARISAN NASIONAL dalam UMNO dan Kabinet Malaysia"

 
 

Team ini adalah untuk memastikan Najib akan kalah dalam pemilihan UMNO dan sebaik-baiknya mengundur diri.

Mengikut maklumat daripada team ini, ada beberapa pertemuan dengan orang kanan Tun Mahathir, tetapi Tun masih belum bersedia untuk bertemu kerana keletihan dan juga kebetulan pula anaknya Mukhriz masih dalam permulaan menjadi MB.

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily