Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Sunday, October 09, 2016

Semakan kes liwat II Anwar, ini respon Tun Mahathir
Bekas ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak perlu mendapatkan mana-mana sokongan daripada penyokongnya bagi mempengaruhi badan kehakiman negara menjelang semakan sabitan kes liwat kedua beliau Rabu depan.

Ini kerana, menurut bekas perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, mahkamah mesti mempunyai keputusannya sendiri tanpa perlu mengambil kira populariti individu yang berdepan dengan kesalahan jenayah.

"Semua orang hendaklah sama sisi undang-undang. Bagaimana jika esok kita mempunyai seseorang yang menghadapi keadaan yang sama, (tetapi) yang tidak mempunyai sokongan orang ramai seperti Anwar?," kata Tun Mahathir dalam Sidang Kemuncak Kebebasan Malaysia di Petaling Jaya, hari ini.

Tun Mahathir berkata demikian ketika menjawab soalan daripada salah seorang hadirin yang meminta pemimpin veteran itu mengulas apakah tindakan yang diperlukan menjelang permohonan semakan kes liwat Anwar.

Anwar dijatuhi hukuman penjara lima tahun pada bulan Februari 2015 selepas didapati bersalah meliwat bekas pembantunya..........
Blog ini hanya 'mirror' artikel daripada laman asal
http://www.tranungkite.net
Sila ke laman asal untuk dapatkan versi penuh....

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily