Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Kelik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (di buka pada tab yang berasingan...)


Monday, May 06, 2013

Berehat bukan makna berundur



Gambar di atas adalah Nik Abdul yang berjaya mengalahkan "giant" Pasir Mas dengan majoriti lebih 5K bersama ayah'danya Tuan Guru Nik Abdul Aziz. Beberapa tahun lalu saya terbaca dalam blog Nik Abdul ni dia kata kalau boleh "maki" (?) dia akan maki siapa yang nak ayahnya pegang jawatan... mungkin ramai yang salah faham maksud tersebut akhirnya dia menjadi mangsa politik 'kurang ajar" dalam PAS.

Akibat politik kurang ajar tersebut setiap gerak gerinya apatah lagi jika ada kesilapan akan menjadi bahan tonton di media sosial.

Dia mampu menangani, dia kurang berblog...untuk mengurangkan implikasi terhadap serangan 'bunuh kreator'. Bagusnya dia ini ialah dia adalah penyambung 2 tokoh ulama dalam PAS. Kalau ada masalah antara keduanya, sudah pasti orang akan lihat keretanya ada di hadapan Masjid Rusila sebelum subuh.... Biasanya Allah tautkan hati-hati mukmim....

Saya tak ada niat nak ulas panjang... sekadar menarik melihat gambar ini.. sayu serta sedih setelah 23 tahun bekerja sebagai MB Kelantan tak banyak harta dia ada.. walaupun hero Pasir Mas yang dah 'kojol' tu kata dia ada berjuta-juta harta dan tanah!!

Petikan masej drp Nik Abdul
"Baru dapat jumpa ayahanda sejak semalam. Rehat pertama ayahanda selepas berpenat 23 tahun. Rehat, bukan berhenti.

Saya bawakan hidangan istimewa, 'mahsyi', merpati kukus yang diterbangkan khas dari Mesir oleh seorang pelajar al Azhar yang pulang ke tanah air semata-mata untuk mengundi pada PRU13.

Tahniah anak muda!"

 
 

1 comment:

  1. Sedih dan sebak...sebagai anak Kelantan,kami terus hargai khidmat Tok Guru selama 23 tahun dan lebih...segala penat lelah,caci maki orang semua ditepis dengan tenang...ini lah ape org kate,ape2 pon back to basic..back to agama...agama penuh di dada,ape jadi pon hanyalah dugaan dan ujian dr Allah...ape ada pada dunia,akhirat jua yang kekal...Allahuakbar

    ReplyDelete

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Bulan Ini

Recent Comments

Recent Comments Widget

TranungKite Online (TKO)

Detikdaily

Harakahdaily

Sinar Harian

Malaysiakini

BERNAMA

Berita Harian

mStar Online

KeadilanDaily

Berita Luar Negara

Pautan eReferrer