Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Wednesday, May 08, 2013

Mahkamah Tinggi Terengganu Membatalkan Rampasan Tanah oleh JKKK UMNO - Takbir!!!!


Sebelum ini pemimpin Umno cawangan yang memimpin Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) telah “merampas” tanah yang sebelum ini dimiliki oleh Sekolah Rendah Islam Darul Bayan (SRIDB) di Kampung Kolam Mak Tagar, Jalan Santong, Paka, Dungun.

Puak JKKK UMNO ini tekah membahagikan tanah sekolah ini kepada beberapa lot dan dikongsikan antara mereka. Perbuatan jahat UMNO di kecam hebat dan perkara ini melibatkan demo dan akhir sekali masuk ke Mahkamah!!!!
 
Suasana di Mahkamah tinggi pagi tadi...


Demo bantahan di PAKA


Demo Bantahan Di DUNGUN


Demo bantahan di TERENGGANU

Akhirnya hari ini, perbicaraan rampasn tanah Sek Ren Islam Darul Bayan di Paka telah memihak kepada SRIDB. Mahkmh Tinggi K.Trg memutuskn pemberian kpd 5 JKKK UMNO itu dibatalkn. Tidak sah & bersifat zalim. Kezalimn Umno-BN terbukti kini oleh keputusan Mahkamah Tinggi!!!

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily