Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Wednesday, May 08, 2013

Hari Ini Ahmad Said Buat Lawak!!Ahmad Said dalam satu kenyataan dalam FBnya memberitahu bahawa kelewatan perlantikan Menteri Besar Terengganu adalah disebabkan PM Dato' Seri Najib sibuk dengan pelbagai urusan. Katanya lagi PM akan membuat perlantikan Menteri Besar secara berperingkat-peringkat.. (kah kah sejak bila pula ada peraturan macam ni!) jadi Terengganu kena tunggu giliran.

Terengganu macam biasa "nombor bong" (akhir sekali) ikut giliran macam PRU lalu kot!

Mat Said berkata "Bagi negeri Terengganu saya difahamkan Perdana Menteri selaku Presiden Parti akan mengeluarkan surat watikah dalam masa terdekat dan saya meminta agar semua rakyat negeri ini bersabar."
Apa yang sebenarnya berlaku, dulu sebelum PRU team Mat Said dan Deris Jusoh bersepakat untuk menghadapi PRU dengan tenang tanpa 'takir menakir antara satu sama lain'. Tapi malangnya selepas PRU team Deris Jusoh TAK MENEPATI "JANJI DITEPATI" menuntut semula kerusi MB.

Ada ugut mengugut di antara mereka dan TAK MUSTAHIL ada yang akan keluar parti masuk PAS.

Ini DRAMA MENARIK..
Kita tunggu episodnya.. (Jangan pula ada yang bodoh kata ada UG... puak PAS pun semacam juga... macam team Deris Jusoh juga!!!)
3 comments:

  1. Mat Said popular dgn kata kata Jentermeng dlm Dewan Rakyat.Kita tunggu dan lihat...sape naik MB...Mr Jentermeng atau Mr Natangmu.

    ReplyDelete
  2. Rasanye elok Pakatan tumpukan pada petisyen yg akan difailkan dalam mase terdekat ni drpd mengharap jalan mudah tunggu puak2 sana lompat parti. X gune ambik orang lompat parti ni sebab mereka itu adalah golongan2 yg kecewa sebab x dapat jawatan. Terus terang aku cakap lepas PRU 12 tahun 2008 tu, aku dah serik ngan puak2 lompat ni, terutama dengan aper yg berlaku kat Perak ketika itu....

    ReplyDelete

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily