Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, June 07, 2013

Manusia pun ada yang nak jadi hodoh dan jahat


Pada logik akan tidak manusia mahu jadi hodoh dan jahat. Kalau kita tanya semua penjenayah semuanya akan mengatakan dia mahu jadi baik.

Begitu juga kalau kita tanya yang hodoh dan buruk semuanya mahu jadi cantik dan elok. Tapi sungguh aneh apa yang berlaku di Brazil dimana seorang pemuda yang asalnya seorang yang kacak (lihat gambar asalnya di tepi kanan) telah melakukan pembedahan dan pemindahan sebahagian daripada muka anjing kepada diri sendiri untuk dilihat sebagai unik dan sesuatu yang sangat luar biasa.

No komen, kadang kala kalau manusia banyak sangat berfikir dia boleh jadi makin bodoh.

Ini pada rupa, TAPI DALAM JAMAAH BEGITU JUGA KALAU BANYAK SANGAT BERPOLITIK AKHIRNYA ADA DIKALANGAN AHLI MENJADI MAKIN JAHAT SEHINGGA AGAMA SENDIRI SANDARA DIRINYA UNTUK ALLAH DITINGGALKAN KERANA SEDIKIT PERSELISAHAN PENDAPAT..

Yang muka hodoh macam anjing diatas dia tak menyusahkan orang lain. TAPI KALAU YANG JAHAT DALAM JAMAAH MELAGA ITU DAN INI saya berpendapat lebih hodoh dan JAHAT daripada apa yang dilihat di atas!!

Hentikanlah perbalahan yang tak ada manafaat berhujahlah dengan hujah yang baik dan hindarkan fitnah serta caci maki...

2 comments:

  1. TOTO tolong orang tipu orang macam mbah kau jugak

    ReplyDelete
  2. TOTO tolong orang tipu orang macam mbah kau jugak

    ReplyDelete

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily