Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, June 07, 2013

Manusia pun ada yang nak jadi hodoh dan jahat


Pada logik akan tidak manusia mahu jadi hodoh dan jahat. Kalau kita tanya semua penjenayah semuanya akan mengatakan dia mahu jadi baik.

Begitu juga kalau kita tanya yang hodoh dan buruk semuanya mahu jadi cantik dan elok. Tapi sungguh aneh apa yang berlaku di Brazil dimana seorang pemuda yang asalnya seorang yang kacak (lihat gambar asalnya di tepi kanan) telah melakukan pembedahan dan pemindahan sebahagian daripada muka anjing kepada diri sendiri untuk dilihat sebagai unik dan sesuatu yang sangat luar biasa.

Komen Santai Misi Jahat Kiram


Terbaca dalam Sinar Harian temu bual wartawan Sinar Harian dengan Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Pahlawan Hamza Taib di Ibu Pejabat Polis Kontijen (IPPK) Sabah.

Datuk Pahlawan Hamza berkongsi pengalaman sebelum dan ketika serangan ke atas pengganas  dilancarkan.

5 Orang melayu Terkaya Di Malaysia 2013


Menurut Majalah Niaga dot com 5 orang Melayu terkaya di Malaysia masih didahului oleh Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhari yang menguasai pelbagai industri di Malaysia. Orang Kedah dan merupakan pengasas Yayasan Albukhary. Dalam senerai keseluruhan merupakan orang ke-8 terkaya di Malaysia dengan jumlah kekayaan $US 2.75 bilion

Nik Abdul Nik Aziz Tak Perlu Nafi


Bagi saya ahli Parlimen Pasir Mas, Nik Abduh Nik Abdul Aziz tak perlu menafikan penglibatan dalam mengeluarkan kenyataan di laman facebook ‘Nik Abduh Fan Club’.

Dalam laman sosial "Nik Abduh Fan Club" tertera kenyataan ‘Pas tidak memerlukan undi daripada golongan sekularis, humanis dan sosialis daripada DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) untuk menang. Sebaliknya DAP dan PKR memerlukan undi Pas untuk menang, dan pemimpin PR diharap sedar dengan kekuatan Pas'.

Gambar-gambar Penyambung susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang runtuhJalan penyambung susur keluar Jambatan Kedua Pulau Pinang berhadapan dengan kilang Motorola di sini runtuh kira-kira jam 7.15 malam 5 Jun 2013.

Di bawah ini adalah gambar-gambar di tempat kejadian daripada pelbagai sumber media sosial.

Jika UMNO menyerang Penasihat kenapa PAS tidak??


Selepas PRU-13, beberapa tokoh UMNO mula menyerang Presiden UMNO, Datuk Seri Najib. Siri serangan ini adalah dikatakan bermula kerana akan ada pemilihan UMNO. Tapi serangan itu tertumpu kepada penasihat Najib dan ramai tokoh veteran meminta memecat mereka.

Serangan ini agak terbantut disebabkan tiada sokongan daripada blogger UMNO. Blogger UMNO pula dilihat semacam meneliti apa yang dikatakan oleh ketua mereka "Tun Mahathir". Berbeza di zaman Pak Lah yang mana blogger UMNO terlalu laju menyerang Pak Lah sehingga Pak Lah dilihat terlalu lemah, sedangkan Najib sebenarnya lebih lemah daripada pencapaian Pak Lah.

Siapa punya angkara untuk melagakan PAS?


Semalam saya dapat tag facebook daripada seorang teman mengenai gambar di atas dengan satu komentar "Minta tolong semua sahabat2 bhw potret dan kata2 yg dikaitkan dgn YB Hanipa Maidin adalah fitnah dan Hanipa tidak pernah mengeluarkan kata2 begitu. Skrg YB Hanipa sibuk dgn urusan petisyen pru13 dan dia minta sgt2 jgn ganggu tumpuan dia dgn keeja2 fitnah ini san saya yakin ini kerja jahat umno utk pecahkan PAS."

Saya berpendapat sebaran penafian seperti ini juga adalah "TEKNIK" untuk menyebar fitnah dengan cara berkesan. Apatah lagi sebaran ini diulas pula seperti saya mengulas ini. Perkara yang nak disampaikan makin meluas tersebar.

Fitnah menjadi mainan sesedap mulut


Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Rahim Mohd Noor dalam akhbar NST telah menulis bahawa Tuan Guru Nik ABdul Aziz Nik Mat adalah "Bapak Kafir". Tulisan yang menilai sesorang dari segi agamanya bukan perkara mainan melainkan seseorang itu mempunyai pengetahuan agama yang tinggi.

Saya teringat dulu pernah ada tulisan Said Hawa mengkafirkan Ayahtulloh Khomeini kerana ada krisis di masa itu.

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily