Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Wednesday, May 15, 2013

Tak ada kaitan politik, hanya lawak aje!!!
Tak ada kaitan politik, hanya lawak aje!!! Saya melihat dari segi teknik pembuat video ini dan sinikalnya yang agak tinggi. TERGOLEK orang suka lihat video ini... tahniah. Kalau saya buat video ini sudah pasti yang akhir tu keluar NAJIB atau ROSMAH... mesti likenya makin tinggi!!

Rupanya Najib di Tipu oleh CyberTropper UMNO!!


Sebelum pilihan raya umum ke-13, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tersenarai sebagai pemimpin politik yang ke-11 paling popular di dunia dan yang pertama di Malaysia berdasarkan laman pemantau internet "Sosialbakers".

Najib ketika diminta mengulas tentang pemantauan itu berkata "11 itu nombor kegemaran saya... hari ini mungkin lebih tinggi" kerana followernya di twitter kini 1.5 juta.

Berita digemburkan oleh media UMNO untuk menunjukkan kehebatan NAJIB!

Senarai Penuh "Kabinet Berimbang" atau Kabinet Rambang, Mana orang-orang PERKASA??


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengumumkan barisan Kabinetnya yang baru dengan memasukkan Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaludin sebagai Menteri Belia dan Sukan manakala P Waythamoothy pemimpin Hindraf sebagai Timbalan Menteri.

Ramai yang mengulas selepas pengumuman ini sebagai 'kabinet berimbang' tapi bagi saya ini adalah kabinet "rambang" pasal seorang pemimpin Hindraf telah di RASUAH politik secara tidak bermaruah bagi memastikan BN meneruskan pemerintahannya. HINDRAF telah gadaikan maruahnya!!

Bila lihat gambar ini Macai-macai UMNO Meroyan Giler!!


Dulu semasa berada dalam gerakerja PAS, paling pening bagaimana nak menarik masyarakat Cina untuk memahami PAS. Memang kita 'skip' Cina dalam culaan.. Kita kira tak ada harapan kerana orang cina cukup 'fobia' dengan PAS, malah kalau tengok orang pas pakai lebai mereka sudang mula curiga.

Kajian Warna Terhadap Waktu Solat


Banyak kali terbaca tulisan Prof. Madya Dr. Fatimah Ibrahim dalam beberapa kajiannya tentang solat. Dr Fatimah bersama dengan Prof. Dr. Wan Abu Bakar Wan Abas dan Ng Siew Cheok, seorang bukan Islam telah membuat kajian ini menjadi lebih terserlah tanpa 'bias' agama.

Kajian beliau telah diperluaskan lagi dengan beberapa kajian pengukuhan tentang bertapa pentingnya solat menjaga kesihatan.

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily