Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Wednesday, April 25, 2018

Saifuddin Bawa Suara DAP Pilih Calon PKR?


UMUM mengetahui pertembungan antara “kartel” dengan “Istana Segambut” dalam PKR dalam menentukan calon-calon dalam Pilihan Raya Umum ke-14.

Satu kumpulan mewakili Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang cukup berpengaruh dan semakin meluaskan penguasaan dalam parti.

Satu kumpulan lagi mewakili keluarga Datuk Seri Anwar Ibrahim, dengan Anwar di belakang dan Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail di hadapan sebagai presiden parti.

Semalam, Wan Azizah membuat pengumuman senarai calon bertanding di Selangor, pengumuman yang mengejutkan Azmin.

Rundingan antara pemegang senarai calon masih belum dapat diselesaikan semasa Wan Azizah membacakan senarai.

Tindakan preemtif Wan Azizah itu memanaskan lagi suasana dalaman PKR yang masih bergelut dengan perebutan untuk pencalonan.

Menambahkan kerumitan, selain senarai Wan Azizah dan Azmin, satu senarai dibawa oleh Saifuddin Nasution Ismail, setiausaha agung PKR.

Saifuddin dikatakan telah membawa senarai itu kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk diluluskan, menambahkan masalah kepada ketua umum yang terpenjara itu dan PKR.

Senarai Saifuddin didakwa mewakili kepentingannya sendiri, tetapi turut dipercayai mewakili kepentingan DAP.

Saifuddin walaupun antara barisan kepimpinan PKR, bekerja untuk Lim Guan Eng, ketua menteri Pulau Pinang yang juga setiausaha agung DAP.

Kepentingan Saifuddin dan kepentingan yang diwakili beliau bakal mengkucar-kacirkan lagi PKR menjelang PRU14 ini..........
Blog ini adalah blog sementara untuk Tranungkite Online (TKO)

2 comments:

 1. https://clerkofwork.blogspot.com/2015/05/makan-malam-bersama-ahli-cowam.html?showComment=1577178680927#c8735232170918649649

  ReplyDelete
 2. ArmaniQQ

  Ayo Main Di Situs Poker Online Terpercaya Yaitu Situs ARMANIQQ

  Dengan 9 Permainan 1 User ID (NO BOT) (NO ADMIN) FAIRPLAY Player vs Player 100%
  Daftar Dan Mainkan Sekarang
  Memiliki Bonus Bonus WOW

  • Bonus Turnover mingguan 0.5%(Dibagikan Setiap Minggu)
  • Bonus Refferal 20% (Seumur Hidup)

  Ayo Segera....Mainkan Sekarang Juga

  Hanya Minimal Deposit Rp 10.000 Dan Minimal Withdraw Rp 20.000
  (Bisa deposit Dengan E-Money OVO,GOPAY,GOJEK)

  Siap Melayani 24Jam Non Stop Setiap Hari nya

  Link alternatif : armaniqqs.info | winterarmani.club

  ReplyDelete

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily