Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Sunday, May 05, 2013

Presiden PAS memang di Marang & Ru Rendang dengan pertambahan majoritiPsyWar Media UMNO @ BN PORONG Presiden PAS kalah!! Tapi sebaliknya Marang memberikan 4-1 kepada UMNO Terengganu.

Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengekalkan kerusi Parlimen Marang dengan majoriti 5,124 undi.

Anwar Ibrahim Mengalahkan Dr Mazlan...PERMATANG PAUH - Datuk Seri Anwar Ibrahim mengekalkan kemenangan di kerusi Parlimen Permatang Pauh mengalahkan calon Barisan Nasional, Dr Mazlan Ismail.

Ibrahim Ali, Zul Noordin kalah .. Padam muka!!!


5 Mei — Dua calon Perkasa Datuk Ibrahim Ali dan Datuk Zulkifli Noordin tewas di kerusi masing-masing Pasir Mas dan Shah Alam.

Ibrahim yang disokong kuat oleh bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad kalah kepada calon PAS Nik Mohd Abduh Nik Abdul Aziz.

Kedudukan PAS secara tak rasmi


Tak rasmi
10.26 pm - PAS menang satu kerusi di Melaka iaitu Bukit Baru.
10.07 pm - PAS menang di Bukit Gantang dan Parit Buntar.
10.05 pm - PAS menang 4 Parlimen dan 15 Dun sehingga kini di Terengganu.
9.58 pm - PAS sedang mendahului di Pulai
9.45 pm - PAS mempertahankan DUN Kelantan apabila berjaya mendapat 23 daripada 45 kerusi

Tempat Bilang Undi Gelang Patah BlackOut!!!


Tiba-tiba dewan kiraan undi di Gelang Patah blackout...
No komen.
 

Keputusan Terkini BN 24, PR 8 dan BEBAS 0


Keputusan Rasmi (semasa) setakat ini BN 24, PR 8 kesemuanya daripada DAP, manakala bebas tidak ada lagi.

Kedudukan Rasmi BN 8, PR 1, BEBAS 0


Kedudukan keputusan hampir rasmi setakat ini (8.30 malam) adalah seperti di atas. Kedudukan yang paling mengecewakan ialah Husam Musa kalah dengan Tengku Adnan.

Walaupun dakwat kekal hilang tapi masih boleh dikesan dengan cahaya ultravioletKandungan Silver Nitrate dalam dakwat kekal PRU 13 adalah satu elemen kimia yang sangat sensitif pada cahaya dan akan kekal dalam sesuatu tempoh. Walaupun calitan dakwat telah hilang dibasuh, apabila jari didedahkan pada cahaya ultraviolet, kesan tompokan hitam atau kelabu dapat dilihat. Silver Nitrate juga digunakan dalam kajian forensic untuk mengesan cap jari.


Hishammuddin Sekeluarga Selamat Nahas Heli


Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, isteri, Datin Seri Tengku Marsilla Tengku Abdullah, anak dan menantunya terselamat dalam nahas helikopter di TUDM Sungai Besi, sebentar tadi.


Tun Mahathir ke luar negara?Menurut sumber Tun Mahathir telah berlepas ke luar negara petang tadi. Sumber mengata untuk berubat. Betul atau tidak walahulam...

Belillah AXION !! Dakwat kekal 7 hari hilang serta merta!Maaf Iklan sekejap.. Kalau tak percaya lihat di bawah...

Presiden PAS Mengundi di Marang Jam 8.08 Pagi

 

Presiden PAS Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang sampai ke tempat mengundi kira-kira jam 7.55 pagi dan mengundi kira-kira jam 8.08 pagi. Beliau bertanding Dun Ru Redang dan Parlimen Marang berkeyakinan akan menang di kedua-dua kerusi.

“Insya Allah, 1999 kembali, ditambah dengan gelombang anak muda,” ujarnya kepada wartawan selepas mengundi di Sekolah Kebangsaan Rusila, dekat sini, pagi ini. 

Tuan Guru Nik Abdul Aziz Beratur Untuk Mengundi

 

Tak perlu laluan khas, tak perlu pengawal khas, tak perlu layanan istimewa kerana kita sebagai manusia dan hamba di muka bumi ini adalah sama "Tarafnya" disisi Allah S.W.T.

Akhirnya Bangla ini boleh mengundi dengan bantuan Polis

 

Akhirnya Bangla Ni Berjaya Menggundi Juga Dengan Bantuan Polis...Hidup Bangla..!!!!!! Bangla Penentu Masa Depan Negara Kita.

Warga Asing Dua Kali Mengundi... Caya Lu!!!


Warga Asing Di tangkap Mengundi. Yang hebatnya 2 kali menggundi, kiri dan kanan calit dengan dakwat kekal SPR. Bila tanya semuanya tak tahu.. Apa yang dia tahu, mengundi 2 kali.
 

Bangla Ada IC Muslim, tapi tak tahu baca Al Quran

Hantu spotted at my polling station queuing up! Been chased away by PAS unit amal! Bravo! kata Aiden Lee.

Aidan Lee
Bila PAS unit amal tanya, "u kata u muslim kan? Meh baca al quran"...the bangla wanted to cry liao lolx!

Dr Haron Din mendakwa dakwat tak kekal


Dato' Dr Haron Din telah menalefon Ketua Pengarang Harakah, En. Ahmad Lutfi Othman dari Kompleks PAS Perlis memberitahu bahawa dakwat kekal memang tak kekal. Sekurang-kurangnya pengalaman beliau dengan kaum keluarga beliau membuktikan dakwat kekal itu boleh tanggal.

Seorang Warga Bangla Di Soalsiat Oleh Calon


Warga India Yang Memiliki IC Ini Disoal Siasat Oleh Calon Parlimen Cheras, Tan Kok Wai... Glamour Pulak Dia Hari Ini... ::.kikiki.::

Rafizi Ramli Membuat Laporan Polis Dua Keluarga Pengundi HantuRafizi Ramli membuat laporan polis di IPD Ampang Jaya berkenaan penemuan 2 kumpulan keluarga (6 orang) yang disyaki pengundi hantu.

Baru Masuk Malaysia 2 Hari, Ada IC dan Nak MengundiDua orang Myanmar di tahan kerana cuba mengundi. Myanmar ini baru tiba di Malaysia 2 hari lepas dan terus diberikan ic untuk mengundi BN serta di beri wang rm1500.

Ada Kad pengenalan, Nama PM tak tahu, Bahasa Melayu lingkup!!Dua orang warga asing yg ditahan daripada mengundi oleh petugas PAS Kuala Selangor. Dengan bahasa Melayu yg kurang fasih, nama PM Malaysia pun mereka tak tahu.

Selamat Mengundi... Pastikan UMNO @ BN "Kiot"


Ok, Jom pergi mengundi... saya nak tinggalkan blog ini seketika untuk menunaikan tanggungjawab dan memastikan UMNO @ BN "kiot jilat cok" (tafsir sendiri maknanya...)

Bagi golongan muda terutama saluran 5, memang ini suatu yang baru dan pasti akan membuatkan mereka 'ghairah' datang awal. Manakan yang saluran 1, 'liut' dan 'culas' sedikit... dan kena papah baru boleh mengundi.


Amanat Akhir Dato' Seri Anwar Kepada PengundiKita kini berada diambang sejarah. Kita telah tiba pada 24 jam terakhir kempen yang bersejarah yang bakal merubah Malaysia selama-lamanya. Di seluruh negara, kita telah menyaksikan beratus ribu rakyat Malaysia dari semua bangsa menghadiri ceramah-ceramah kita. Respon di negeri-negeri barisan hadapan seperti Johor, Sabah dan Sarawak, kubu kuat UMNO dan Barisan Nasional sangat memberansangkan.

Jaminan Presiden PAS Kepada Pengundi“JAMINAN PAS TERHADAP KEPENTINGAN MELAYU-ISLAM DI MALAYSIA”

1. Penubuhan suatu gagasan besar yang bernama Pakatan Rakyat (PR) oleh Parti Islam SeMalaysia (PAS), Democratic Action Party (DAP) dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) adalah untuk membawa Malaysia ke satu era baru, iaitu menolak politik berasaskan perkauman yang sekian lama di monopoli oleh parti-parti yang membentuk Barisan Nasional dan untuk menolak kerosakan yang telah membarah dalam negara kita ini.

Pesanan Khas Tuan Guru Mursyidul Am PAS Kepada Pengundi

 
 
Bismilllahir-Rahmanir-rahim.
Assalamu’alaikum waramatullahi wa barakatuh.
Saudara saudari pengundi sekelian,

Dalam masa kurang dari 48 jam dari sekarang, kita akan melalui satu proses demokrasi bagi menentukan parti manakah yang akan memegang tampuk pemerintahan negara untuk tempoh 5 tahun akan datang.

Pengikut UMNO @ BN mengila!!!Lihat gambar sudah tahu, siapa yang salah. Akhbar dan TV UMNO pasti akan membuat spin.. Kalau tak SPIN tak di kata Utusan Meloya.. atau TV 3SUKU.

Mengapa mereka menjadi tidak beradab begini? Salah siapa? Ibubapa harus sedar dan insaf bahawa pimpinan UMNO @ BN tidak memberikan kebaikan untuk masa depan anak bangsa kita.

Munajat Untuk Pakatan Rakyat Di Dataran Hayyu Asyir, Kaherah, Mesir


Oleh kerana tak boleh pulang membantu di Malaysia, lebih kurang 1antara 1500-2000 mahasiswa/i berhimpun di Dataran Hayyu Asyir, Kaherah, Mesir untuk bermunajat sempena PRU 13 ketika ini sekarang.

Orang Islam adalah bersaudara, paling kurang mereka berdoa untuk kemenangan atau kesejahteraan saudara mereka yang berjuang untuk perjualangan Islam.

Pengundi Luar kena tanda tangan Aku Sumpah (bukan Akujanji)Pengundi Luar yang balik mengundi di paksa oleh Agen UMNO @ BN untuk mengisi surat Akuan Sumpah (Bukan Aku Janji) untuk mengundi UMNO @ BN bagi mendapatkan wang. Mereka di bayar mengikut jarak kedatangan dan juga bilangan keluarga yang pulang.

Selain itu mereka dikehendaki membuktikan bahawa mereka adalah penyokong Barisan Nasional (BN).
 

BN Sediakan Arak Untuk Pertugas Parti?


Persediaan minuman keras untuk pertugas parti bagi memenangkan BN @ UMNO. Manakalah budak Melayu (rasanya Islam kot) cool semacam aje melihat minuman keras!!
 

BN Gopeng Mengganas di Stesyen 18 Ipoh


BN dan UMNO Gopeng telah mati akal untuk berkempen sehingga terpaksa melepas tekanan melalui aktiviti keganasan dan ala samseng gangsterisme.

Ramai rakyat Sungai Rapat menyangka keganasan petugas BN hanya berlaku di Pekan, Gombak, Pantai Dalam KL dan hanya di Felda-Falda rupanya ia telah menjalar kepada petugas BN Gopeng! Kes jam 4 petang tadi di Pengkalan Pegoh adalah titik hitam bagi kempen pilihanraya kali ini.

Umporno sebar sms propaganda tanda buang tebiat nak mampos

Pernahkah orang Melayu yang beragama islam terfikir ketika sedang hangat kita berkempen menegakkan calon parti pilhan hati memikirkan ke mana hala tuju sebenarnya.

Membentuk sebuah negara dengan pelbagai kaum bukannya mudah. Tetapi kita lalui puluhan tahun lamanya. Maka kini timbullah pula janji janji yang terserlah wujudnya ketika pilihanraya. 

Cuba kita lihat parti mana yang suka berjanji.. janji minyak di turunkan, air percuma, pendidikan percuma dan termasuklah janji ditepati.. semuanya berjanji ini di kalangan parti yang majoritinya melayu.. orang melayu berpegang pd janji.. itulah adatnya.  

Penamaan Mukhriz Sebagai MB atas Desakan Tun Mahathir??

Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir akan dilantik sebagai Menteri Besar Kedah jika Barisan Nasional (BN) diberi mandat menubuhkan kerajaan di negeri itu pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), esok.

Perdana Menteri berkata Mukhriz, calon BN bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) Ayer Hitam, mempunyai kebolehan dan kemampuan untuk memimpin negeri Kedah sejajar dengan hasrat kerajaan untuk menjayakan perancangan transformasi negara.

Jangan subahat musnahkan dokumen kerajaan - Anwar


Bercakap dalam sidang media di Kubang Semang hari ini, Anwar juga mengucapkan terima kasih kepada penjawat awam atas dedikasi dan perkhidmatan membantu melancarkan perjalanan kerajaan.


Sehari sebelum pilihan raya, Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim menggesa 13 juta pengundi di seluruh negara supaya memangkah dengan keyakinan, keberanian dan bervisi.

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily