Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Thursday, October 13, 2016

PAS Dan Pengalaman Habis Madu Sepah Dibuang

Situasi mutakhir memperlihatkan ketegasan PAS untuk berdiri sebagai blok ketiga, Suara PAS jelas merdeka tanpa takut kepada yang mencela. PAS kini ada pakatan sendiri yang dinamakan Gagasan Sejahtera . PAS dengan tegas menyatakan tak akan berunding sama sekali dengan DAP yang konsisten menentang dasar   Islam PAS.

Satu Pengesyoran : PAS dalam menghadapi PRU-14 : Suatu Memorandum Kefahaman (MOU)

Izinkan saya mengambil contoh daripada sirah Nabi Muhammad s.a.w. di mana Nabi menawan kota Madinah terlebih dahulu untuk menubuhkan kerajaan Islam , kemudian dari situ Nabi menawan kota Mekah dengan rela hati penduduk dan  tiada tumpah darah.

Cukuplah Memberi Tangga Kepada UMNO/BN

Isu rampasan wang dan barangan bernilai RM114 juta masih hangat diperkatakan. Berita tersebut menjadi viral pada peringkat antarabangsa. Ada akhbar luar negara secara sinis mengesahkan Malaysia sebagai negala yang paling korup di dunia.

Apa untung PAS kalau pakatan pembangkang menang?

Assalamualaikum,,  Bukan main rancak lagi usaha parti parti pembangkang yang ada untuk mengajak PAS bersatu dengan mereka.Kali ini kelibat Mahathir dan Muhyidin dipergunakan sepenuhnya untuk menarik PAS kepada pakatan pembangkang malah Muhyidin sudah mengaku bahawa dia adalah orang tengah untuk menemukan semula PAS dengan  bekas rakan dan bekas ahlinya, konfiden benar Muhyidin ketika mendakwa dialah orang tengah tetapi Muhyidin semacam tidak sedar bahawa usaha mengajak PAS ke pembangkang hanyalah untuk membentuk pakatan bagi mencabar BN khususnya Umno,


PAS terus ikut panduan yang ditetapkan Haron Din - TG Hashim Jasin

PETALING JAYA: Mursyidul Am baharu berkata PAS akan terus mengikut panduan politik yang ditetapkan penasihat terdahulu, Datuk Dr Haron Din.


InsyaAllah DAP, PAN Akan Tumbang – Nik Abduh

KUALA LUMPUR - Ketua Pemuda PAS, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz mengingatkan seluruh umat Islam negara ini bahawa DAP adalah musuh agama Allah S.W.T.


Ustaz Hashim Jasin dilantik Mursyidul Am PAS baharu

KUALA LUMPUR: Majlis Syura Ulamak PAS menerusi mesyuarat yang diadakan di Pejabat Agung PAS di Jalan Raja Laut, di sini, hari ini, sebulat suara memilih dan melantik Tuan Guru Hashim Jasin sebagai Mursyidul Am PAS yang baharu bagi menggantikan Allahyarham Tuan Guru Datuk Dr Haron Din.

Khalid Ibrahim sokong RUU 355 di Parlimen
BANGI, 8 Muharram 1438H, Ahad – Bekas Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim berkata, beliau akan menyokong cadangan Pindaan Rang Undang-Undang Mahkamah Syariah (Akta 355) yang diusulkan oleh Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang di Parlimen.

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily