Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Thursday, May 23, 2013

Zahid Hamidi Tunjuk Taring Lagi. Harakah & Suara Keadilan DiRampas!


Zahid Hamidi nak tunjuk taring, nak tunjuk hebat. Ada orang kata dia buat semua ini adalah nak tunjuk dia sangat setia pada Najib. Adakah Najib gunanya untuk sekat Muhyidin?? Ini adalah politik baru UMNO yang sudah "monopus"! (Nak Mampos!)

Menurut aopa yang disebut oleh Ahmad Faisal pengurus pasaran Harakah bahawa Kementerian Dalam Negeri (KDN) hari ini bertindak merampas akhbar lidah rasmi PAS, Harakah di beberapa buah negeri di seluruh negara.

Tian Chua, Haris Ibrahim dan Tamrin Ghaffer ditahan dibawah Akta Hasutan


Mingiky akhbar Pakatan Rakyat, ahli parlimen Batu Tian Chua serta aktivis NGO Asal Bukan Umno (ABU) Haris M Ibrahim hari ini ditahan polis dipercayai ada kaitan dengan program himpunan SuaraRakyat505 Sabtu ini.

Pembantu Tian, Rozan Azin Mat Rasip ketika dihubungi Harakahdaily berkata, bosnya itu ditahan di lapangan terbang LCCT tengahari ini sebelum melepasi pemeriksaan keselamatan untuk ke Kelantan.

Peguam, tiga pekerja ladang didapati bersalah bunuh Sosilawati


Pathmanabhan, 41, T Thilaiyagan, 19, R Matan, 20, dan R Khatavarayan, 30, dituduh membunuh Sosilawati, 47, pegawai bank Noorhisham Mohammad, 38, peguam Ahmad Kamil Abdul Karim, 32, dan pemandu Sosilawati, Kamaruddin Shamsuddin, 44, di Lot No 2001 Jalan Tanjung Layang, Tanjung Sepat pada 30 Ogos 2010.

Pada 13 Oktober pada tahun yang sama mereka dibicarakan atas tuduhan berkenaan. Pada 21 Feb 2010, dua lagi pekerja ladang, K Sarawanan, 20, dan U Suresh, 27, dihukum penjara 20 tahun kerana melupuskan mayat jutawan kosmetik itu dan tiga yang lain.

Imbas Kembali Kehebatan UMNO di DewanTerengganu diterajui UMNO atas kehebatan mereka berhujah di Dewan. Ini adalah cara mereka mematah hujah lawan. Orang macam ini patut kekal untuk mewakili rakyat bagi memastikan Terengganu Maju 2020.

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily