Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, May 17, 2013

Khairy Jadi Menteri, Adakah Tun Mahathir Telah Telan Ludahnya Sendiri??Tun Mahathir sebelum ini sangat marah kepada Khairy Jamaluddin. Bukan Khairy, sehingga Pak Lah yang dilantik sendiripun jadi mangsa.

Tun Mahathir banyak mempengaruhi keputusan Najib Razak. Lihat sahaja macam mana Zulkifli Nordin boleh jadi calon, entah isi borang UMNO ke tidak pun kita tak tahu. Macam mana calon bebas cap bunga boleh diberi tempat malah Tun turut berkempen kepada Ibrahim Ali.

KIMMA meroyan pasal HINDRAF!


Kongres India Muslim Malaysia (KIMMA) Pulau Pinang telah menyatakan rasa tak puas hati mereka kerana KIMMA tiada dalam kabinet sedangkan HINDRAF yang terang-terang menentang kerajaan sebelum ini diberi tepat dalam kabinet baru Najib.

Pengerusi Badan Perhubungan KIMMA negeri Faruk Raju Mohamed berkata pertimbangan itu perlu sebagai menghargai jasa parti itu yang banyak membantu BN dalam menarik undi India Muslim sepanjang pilihan raya ke-13 yang lepas.

Ulasan Santai posting Kita perlu leader seperti Stephen Olop untuk 'rejuvenate' PAS!!

Saya menerima satu masej dalam e-groups berbentuk satu posting yang berbunyi tajuknya seperti diatas. Mungkin ada yang tak tahu siapa Stephen Olop. Dia adalah Presiden dan CEO kepada syarikat Nokia.

Stephen dalam satu memonya kepada pekerja syarikat Nokia telah mengibaratkan bahawa Nokia berada atas pelantar minyak yang terbakar di kutub. Tiada pilihan yang banyak kerana nak rentas api tak boleh, keputusan nekad ia terjun dalam air berais.

Mungkin kita tak terfikir untuk terjun dalam ais tapi itu pilihan yang ada dalam masa. Tapi kalau kita tak terjun kita perlu satu perubahan radikal untuk menghadapi api yang membarak.

Saya Suka Cara Khairy, Pasti Ada Yang Sakit Terkena Duri!

Khairy Jamaluddin dalam satu kenyataan ada menyebut "Sudah tiba masanya rakyat maju ke depan dalam usaha menuju pembangunan dan transformasi. Bagi Kementerian belia dan sukan, akan akan bertemu dengan Pemuda parti politik termasuk pembangkang untuk mengadakan dialog"

"Saya tidak ada masalah dengan perkara itu. Saya akan menulis surat kepada semua Pemuda parti politik, Pemuda PAS, datang bersembang dengan saya, apa idea kamu, dan apa jangkaan kamu. Ini cara saya untuk mempromosi national reconciliation.


Habuan Tidak Bersama Pakatan Rakyat??

Mufti Perlis Dr Juanda Jaya adalah penerima tunggal darjah Dato' Bergelar yang membawa gelaran Datuk Murshid Diraja. Seramai 207 penerima darjah kebesaran dan pingat negeri Perlis sempena ulang tahun ke-70 keputeraan Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail, semalam.

Pengerusi Majlis Pimpinan KEADILAN Perlis, Mohd Faisol Abdul Rahman sebentar pada 14 April lalu dalam satu sidang media mengumumkan bahawa Dr Juanda Jaya ini calon Parlimen Kangar, Perlis. Mohd Faisol menyebut perkara ini telah disahkan oleh Anwar Ibrahim.

Manakala PAS Perlis menolakkan maklumat ini dan mengumumkan bahawa PAS akan bertanding di situ dan menamakan Baharuddin Ahmad sebagai calon.

Selamat Penganti Baru, Semoga Perkahwinan ini Berakhirnya Cerita Pasal Liwat


Mengikut berita yang tersebar, Saiful Bukhari akan melangsungkan perkahwinannya pada 25 Mei ini dengan seorang wartawan TV3, Nik Suryani Megat Deraman. Mereka berkenalan selepas perbicaraan kes Liwat II di sebuah restoran mengikut laporan media.

Nik Suryani bertugas di meja jenayah dan politik 8TV dan pernah disergah semasa bertanya jam Omega. Dia ni orang Padang Midin, Kuala Terengganu dan mereka telah bertunang pada 20 Oktober 2012.

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily