Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, May 17, 2013

Habuan Tidak Bersama Pakatan Rakyat??

Mufti Perlis Dr Juanda Jaya adalah penerima tunggal darjah Dato' Bergelar yang membawa gelaran Datuk Murshid Diraja. Seramai 207 penerima darjah kebesaran dan pingat negeri Perlis sempena ulang tahun ke-70 keputeraan Raja Perlis Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail, semalam.

Pengerusi Majlis Pimpinan KEADILAN Perlis, Mohd Faisol Abdul Rahman sebentar pada 14 April lalu dalam satu sidang media mengumumkan bahawa Dr Juanda Jaya ini calon Parlimen Kangar, Perlis. Mohd Faisol menyebut perkara ini telah disahkan oleh Anwar Ibrahim.

Manakala PAS Perlis menolakkan maklumat ini dan mengumumkan bahawa PAS akan bertanding di situ dan menamakan Baharuddin Ahmad sebagai calon.

Pertelingkahan ini dipercayai bahawa risikan PAS, tidak mempercayai Dr Juanda berpihak kepada PR. 

Akibat daripada perbalahan tentang calon antara PAS -PKR Mohd Sayuti Omar, penulis terkenal telah mengecam ulama PAS dan kepimpinan Perlis kononnya tamak dan haloba. Penulis itu dianggap satu tulisan prajudis tanpa usul periksa mengikut sesetengah penganalisis politik.

Akhirnya ternyata maklumat PAS lebih tepat dan benar dan serangan di internet kepada kepimpinan PAS Perlis adalah suatu yang tidak 'beraklak' kerana berdasarkan maklumat sebelah pihak.

Saya mendapat maklumat Dr Jaunda Jaya ada menemui kepimpinan UMNO sebelum PRU-13. Malah pertemuan dengan Istana Arau untuk  beberapa siri pertemuan termasuk dengan Raja Perlis pada hujung minggu sebelum 14 April lalu juga ada kaitan dengan "janji-janji pilihan raya".


Adakah pemberian Dato' ini adalah JANJI-JANJI PILIHAN RAYA dalam beberapa siri pertemuan sebelum 14 April 2013 lalu??

Hanya DATO' Dr Juanda Jaya boleh menjawab!

2 comments:

  1. Zaman sekarang ustaz2 lebih menjurus kebendaan ke..

    ReplyDelete
  2. admin bgtau kat sini penulis haram jadah mana yg suke hentam pemimpin pas ni ermmm aku rasa aku kenai puak2 tu

    ReplyDelete

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily