Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Wednesday, May 22, 2013

Presiden PAS di Wawancara TV Luar Negara


Presiden PAS di wawancara TV Luar Negara. Yang saya tahu ini adalah TV5 Günden Yansıyanlar adalah TV di Turki.  Kenapa TV Malaysia tak berani nak wawancara Presiden PAS? Mereka bukan sahaja kolot tapi JAHAT dan menyelewengan maklumat dan fakta supaya rakyat jadi bodoh!

Ini adalah perbincangan antarabangsa pasal "Islam coğrafyalarında neler oluyor" iaitu kedudukan geografi dunia Islam dan peranan PAS sebagai sebahagian daripadanya.

Solat Atas Air??


Gambar ini telah meneri like lebih drp 100K. Tak pasti berlaku di mana dan apa sebenarnya cerita atas gambar ini. Yang menarik mereka tetap bersolat.

Ada beberapa kemusyiklan pada gambar ini. Mereka solat berjamaah tetapi tidak mengikut saf yang betul. Kalau jamaah, kenapa pula ada yang solat bersendirian di belakang?

Satu Suku Pendalaman Masuk IslamBagaimana cara dan hikmahnya pendakwah di sana boleh membawa Islam untuk satu suku kaum pendalaman. Subahanallah hebat benar..

Masyarakat Cina & India yang ada disebelah kita, hari-hari tegok muka mereka tapi masih belum faham Islam kerana KEJAHATAN & KEBODOHAN UMNO yang merosakkan kefahaman Islam kepada bukan Islam di negara ini.

Betul ke ada kes lebih Teruk Daripada Kugan?


Kematian N Dharmendran dalam tahanan dikatakan lebih buruk daripada kes kematian Kugan (gambar di atas) pada tahun 2009 lalu. Menurut peguam keluarga mangsa N Surendran kedua-dua telinganya dikokot (staple) dan terdapat beberapa tanda pukulan di paha dan belakangnya.

"Terdapat bukti fizikal terdapat pukulan dan deraan di bahagian depan paha dan belakang badan, terdapat tanda pukulan di belakang dan bengkak.

Liong Sik & Khir Toyo Persalah Juvana???


Polis Kuala Lumpur menafikan gambar bergari aktivis mahasiswa Adam Adli Abdul Halim yang disebarkan di laman media sosial itu berlaku di lokap Balai Polis Jinjang.

Bagaimanapun, Ketua Polis Daerah Sentul, ACP Zakaria Pagan berkata, penggunaan gari adalahProsedur Operasi Standard(SOP) badan berkanun itu untuk tahanan kecuali pesalah juvana.

Tornado Landa Oklahama, 91 Mati dan 230 Cedera


Puting Beliung melanda bandar Oklahama dengan kelajuan 200 bpj. Bandar Moore, Oklahama yang mempunyai 41,000 penduduk ranap sama sekali.

Setakat ini 91 dilaporkan mati dan 230 orang cedera. Ini adalah kejadian yang terbesar selepas 3 Mei 1999. Lebih kurang 8000 buah bangunan ranap dan melibatkan kerugian $1.5 billion.

Video ini untuk Kaki PancingIkan boleh masuk sendiri dalam sampan. Tak payah nak kail. Itu baru anak sungai. Saya rasa di negara ini orang tak makan ikan.

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily