Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Sunday, May 12, 2013

Lagi akhbar luar negara kutuk Malaysia pasal Pilihan Raya


Sudah banyak kali saya siar mengenai berita penipuan pilihan raya di Malaysia. Orang luar Malaysia pun tahu, takkan rakyat Malaysia nak duduk diam aje!!

Cannel CNN Siar Penipuan Pilihan Raya di MalaysiaBuat malu Malaysia aje.. Negara ketiga paling membangun. Tapi buat pilihan raya tak telus. Cannel CNN telah siar seleuruh dunia...

[Amaran: Gambar Ngeri] Apabila Nafsu mengatasi akal

Berita ini sudah berlaku beberapa minggu lalu, tapi atas rasa kesedaran tentang anak muda sekarang terutama bila muda mudi begitu bebas bergaul, rasanya saya nak paparkan untuk melihat tindakan bodoh, serta tidak berakal akan berlaku bila kesalahan yang dibuat disebabkan nafsu.

Kekejaman jenayah buang bayi ibarat mencapai tahap kemuncak apabila seorang bayi lelaki yang masih bertali pusat ditemui mati dengan kepala berkecai dipercayai akibat dicampak dari tingkat lima sebuah pangsapuri di Sentul Utara.

Bayi berkenaan dipercayai masih hidup sebelum dicampak.

Dipercayai bayi itu dibawa seseorang ke tingkat lima pangsapuri berkenaan berdasarkan kesan darah yang ditemui di tangga bangunan itu.

Pelacur Pun Pengundi Hantu??8 orang pelacur dari negara asing telah di tangkap di sebuah pusat hiburan di Selangor dalam satu serbuan. Yang pelik bin ajaib mereka didapati memiliki kad pengenalan Malaysia palsu..

Kad Pengenalan tersebut mempunyai nombor-nomber berikut:;-

451023-10-3245
550234-07-1123
321109-10-5431

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily