Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Thursday, May 30, 2013

10 Exco Selangor


Setelah 'gomol dalam cawan' akhirnya seramai 10 orang Adun Pakatan Rakyat (PR) Selangor hari ini akan mengangkat sumpah sebagai Exco negeri itu bagi penggal 2013-2018.

Exco Selangor kali ini menampilkan lima calon muka baru dan lima calon yang dikekalkan untuk penggal ini.

Pas membariskan dua Adun muka lama iaitu Adun Chempaka, Iskandar Abdul Samad, serta Adun Selat Klang, Dr Halimah Ali manakala dua Adun muka baru Adun Sijangkang, Dr Ahmad Yunus Hairi dan Adun Sabak, Sallehen Mukyi.

Bayi dibuang dalam lubang tandasDi Beijing seorang bayi lelaki baru lahir, dipercayai dibuang ibu bapanya ke dalam lubang tandas, ditemui masih hidup dan berjaya diselamatkan anggota bomba di timur China, selepas tersangkut di saluran paip kumbahan 28/5/2013 lalu.

Polis menyifatkan kes itu sebagai cubaan membunuh dan sedang memburu ibu bapa bayi malang itu. Penduduk China turut meluahkan kemarahan berikutan kejadian itu di media sosial.      

Stesen televisyen China CCTV melaporkan, bayi itu ditemui di saluran paip kumbahan di kawasan perumahan di Jinhua, wilayah pesisir pantai Zhejiang.  
 

Tulis Sikit Pasal Perkahwinan Ustaz Azhar

 
Saya tahu pasal perkahwinan Ustaz Azhar Idrus untuk isteri ke-3, tapi saya rasa malas nak tulis dan sudah pasti ramai berebut untuk menulis kerana ini akan menjadi bacaan yang hits. Komen pada artikel-artikel perkahwinannya juga agak banyak.

Biasalah perkahwinan ke-2, ke-3 atau ke-4 akan menjadi satu perbahasan yang hangat. Ada pro dan kontranya. Bukan sahaja kepada Ustaz Azhar yang agak menonjol sekarang ini tetapi boleh jadi perbahasan kepada orang biasa.

Apabila Tomboy lahirkan bayi

Dua istilah Tomboy dan Pekit, entahlah setahu saya tomboy ini sekadar berkawan dengan lelaki tapi tiada pergaulan bebas, manakala pekit pula akan melakukan seks tanpa nikah.

Saya terbaca berita semalam tomboy melahirkan bayi lelakinya di atas jalan di lorong belakang sebuah bank di Bandar Puteri, Puchong, berseorangan tanpa ditemani atau bantuan sesiapa.

Saya menjadi tanda tanya, apakah rupa bentuk sosial masyarakat Malaysia sekarang di bawah kepimpinan UMNO @ BN? Saya menjadi takut untuk masa depan anak-anak saya, saya juga merasai bimbang akan masa depan kaum kerabat saya. Adakan UMNO @ BN mampu untuk menjamin satu masyarakat yang benar-benar sejahtera dilahirkan di negara ini??

Najib mula dikritik untuk singkirkannya dalam pemilihan nanti??


Beberapa hari lalu bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin berkata Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Najib Tun Razak melakukan kesilapan dengan memilih penasihat yang salah hingga menyebabkan kerugian kepada parti itu dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) yang lalu.

Selain itu menurut Daim, satu lagi penyebab utama kepada kekalahan BN ialah berkaitan masalah dalaman parti itu sendiri. Daim juga menyindir dengan menyebut "Ini adalah pilihan raya parlimen, bukan pilihan raya presiden.

Ada lagi kematian selepas N Dharmendran?

Kematian Kugan dahulu menjadi isu apabila 2 orang mencerobohi hospital dan mengambil gambar Kugan serta menghantar gambar tersebut kepada Malaysia Today dan TranungKite. Gambar tersebut telah dipaparkan di laman dan blog Pakatan Rakyat. Polis mencari 2 orang yang menceroboh hospital berkenaan dan berita ini disiarkan dalam media.

Masyarakat mendapat gambaran sebenar bagaimana teruknya kematian itu apabila melihat gambar yang ditunjukkan. Bila kematian N Dhamendran (gambar disebalah bapanya), kita hanya mendengar atau membaca gambar yang disebt oleh peguannya sahaja. Tiada gambar dan kawalan amat ketat pada isu ini. Masyarakat juga disekat maklumat sebenar tentang kematiannya.

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily