Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, August 04, 2017

Peguam Perancis sahkan Razak Baginda didakwa pada 18 Julai


Peguam hak asasi manusia Perancis, William Bourdon telah mengesahkan bahawa Abdul Razak Baginda telah didakwa (indicted) di Paris atas dakwaan sogokan berhubung penjualan kapal selam kepada Malaysia.

Ada Kumpulan Sedang Rosakkan Pakatan Harapan Dari Dalam – Zanirun BabaJurucakap Gerakan Aktivis Harapan (GAH), Zanirun Baba mendedahkan sekarang sudah wujud kelompok parasit yang dipanggil sebagai ‘kartel’ yang sedang berkerja ke arah merosakkan Pakatan Harapan (PH).

SPRM geledah 7 lokasi siasat salahlaku perlombongan haram bauksit


PETALING JAYA: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini menggeledah sekurang-kurangnya 7 lokasi bagi menyiasat salahlaku berkaitan perlombongan haram bauksit di Kuantan, Pahang.

Muhyiddin Antara Calon Menteri Besar Johor Pakatan


KUALA LUMPUR – Timbalan Presiden Parti Amanah Negara (PAN), Salahuddin Ayub menafikan Pakatan Harapan cuma mencalonkan Pengerusi Amanah Johor, Aminolhuda Hassan sebagai Menteri Besar Johor jika pembangkang berjaya merampas pemerintahan negeri itu dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14)

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily