Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, August 04, 2017

SPRM geledah 7 lokasi siasat salahlaku perlombongan haram bauksit


PETALING JAYA: Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini menggeledah sekurang-kurangnya 7 lokasi bagi menyiasat salahlaku berkaitan perlombongan haram bauksit di Kuantan, Pahang.

Menurut sumber, antara kawasan yang digeledah ialah pejabat Pelabuhan Kuantan, pejabat kastam serta beberapa syarikat yang dikaitkan dengan aktiviti itu.

Penggeledahan itu susulan penahanan 10 individu termasuk seorang pegawai kastam berpangkat penolong pengarah semalam.

Pelbagai dokumen termasuk borang berkaitan kastam, penyata bank, dokumen eksport serta komputer riba dirampas untuk siasatan lanjut.

Lokasi lain yang turut digeledah SPRM adalah rumah suspek yang ditahan, dan merampas beberapa dokumen seperti akaun bank bagi tujuan siasatan.

Menurut sumber, SPRM juga sudah menghantar permohonan bagi menyekat sebarang pengambilalihan harta mengikut Seksyen 37(1) Akta SPRM 2009.

Selain itu, sehingga hari ini, seramai 18 orang saksi yang terdiri daripada pemandu-pemandu lori yang mengangkut bauksit haram, pengurus, penyelia syarikat serta kerani syarikat sudah diambil keterangan.

Pengarah Bahagian Perisikan SPRM Datuk Sri Ahmad Khusairi Yahya ketika dihubungi mengesahkan perkara itu dan berkata tindakan seterusnya sedang dilakukan.
.........
Blog ini adalah blog sementara untuk Tranungkite Online (TKO)

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily