Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Saturday, May 11, 2013

Paling Lawak EXCO UMNO Trg hanya seorang bekas OFFICE BOY tak lulus SPM!!!

Ahmad Said berkata "Barisan Exco ini sudah cukup mantap untuk melaksanakan segala perancangan dan perubahan negeri walaupun ada muka baharu (yang dilantik terus sebagai Exco selepas pertama kali menjadi calon), namun saya yakin, mereka ada pengalaman dalam bidang masing-masing,"
 
Tahu tak EXCO baru mengikut maklumat yang diterima, Roslee Daud, Pengerusi Jawatankuasa Usahawan, Pembangunan Luar Bandar, Kepenggunaan dan Koperasi tu dulu kerja JAGA, kemudian ada kosong office boy (kerani) dia apply dapat.


Ahmad Said: Selepas Kekal Jadi MB Terus Dera Pengundi

Selepas ugut BN @ UMNO kalau tak kekalnya jadi MB akhirnya Ahmad Said berjaya mengalahkan pengaruh puak Deris Jusoh, walaupun Najib dikatakan berpihak kepada Idris Jusoh.

Datuk Seri Ahmad Said hari ini mengangkat sumpah sebagai Menteri Besar Terengganu untuk penggal kedua di hadapan Sultan Terengganu Sultan Mizan Zainal Abidin di Istana Maziah di sini.
  
Turut mengangkat sumpah ialah 10 anggota majlis mesyuarat kerajaan negeri (Exco).

Blogger Pencacai UMNO Buat Lawak Giler!


Hari ini sekali lagi saya tergolek kerana terlalu suka apabila mendapat massage daripada blogger pencacai UMNO @ BN (kononnya cybertropper hebat..)

Masej ada seperti berikut: "Admin Nak Tanya Sikit La Untuk Macai-Macai Paktan Yang Beragama Islam... Apa Ayat Yang Dipakai Dikepala Cina Ini...???
Kenapa Cina Ini Pakai...???
Dan..........
Lepas Cina Nie Pakai... Kemanakah Cina Ini Akan Buang Kain Tersebut...???
Tolong Jawab Sat Wahai Macai Pakatan Haprak Yang Bijaksana...!!!
Cina ni mandi junud atau belum untuk pakai kain tu??
~santau menyantau~

Coretan anak Dato Basri Mat Akil..... Pasal Ustaz Azizan

 

Ini kisah yang aku janji nak cerita.. Ayah aku, Dato' Paduka Hj Ahmad Basri, Pengurus bola Kedah yg dikenali ramai, meninggal dunia pada 15 Julai 2008...

Ustaz Azizan adalah antara orang pertama yang sampai ke rumah Ibu ku dan mengarahkan agar ruang disusun bersesuaian utk dikunjungi ramai orang, dan gambar yg tak bersesuaian agar diturunkan dari dinding.

Status Mengenai Hadis 9 per 10 Rezeki adalah dalam Perniagaan?Bila kita pandai memasak, orang kata kenapa tak buka kedai. Kalau kita pandai membaiki kenderaan, orang akan kata kenapa kita tak buka workshop.. Kita jawab, saya suka kerja dengan kerajaan (kerajaan tu bukan UMNO dan UMNO tu bukan kerajaan) mereka kata 9 per 10 rezeki, nabi kata datang dari perniagaan.

Dalam bergurau saya jawab, 9 per 10 juga dosa boleh datang daripada perniagaan. Yang bertanya tercenggang... mungkin tak ada hadis kata macam tu!! Saya faham daripada reaksi air mukanya, saya kata bila niaga kadang kala kita menipu, kita rasuah dll sebab itu 10% sahaja yang berniaga betul cara Rasulullah s.a.w.

Kisah Wang Kertas RM1 dan RM100Pagi ini, sebelum sarapan saya layari internet macam biasa. Internet no. satu, quran jarang bukak... itu realiti berbeza dengan sahabat generasi pertama yang dibentuk oleh Rasulullah s.a.w. Terjumpa dengan satu petikan pada fb yang rasa menarik dikongsikan bersama.

Wang kertas RM1 dan RM100 diperbuat dari kertas yg sama dan diedarkan oleh Bank Negara Malaysia (BNM). Ketika dicetak, mereka bersama, tetapi berpisah di bank dan beredar di masyarakat.

Kenyataan Akhbar Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat


Parti KEADILAN Rakyat memanjatkan rasa syukur kami ke hadrat Allah SWT di atas kejayaan Pakatan Rakyat mempertahankan negeri Selangor dalam Pilihanraya Umum ke-13 baru-baru ini. Kami juga ingin merakamkan ucapan terima kasih dan penghargaan kami dan rakan-rakan sekutu dalam Pakatan Rakyat terhadap para pengundi khususnya dan rakyat negeri Selangor amnya kerana telah memberikan kepercayaan mereka kepada Pakatan Rakyat untuk menerajui kerajaan negeri Selangor buat penggal yang kedua.

Demo di hadapan bangunan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR)


Suara Rakyat adalah suara keramat.. Dulu semasa saya belajar, "SUARA MAHASISWA SUARA KERAMAT" adalah slogan pembakar... Gelombang kebangkatan rakyat tak boleh dihentikan. Rakyat terus dan terus bangkit untuk MERUBAH!! Kalau tak kita siapa lagi.

Semalam beberapa NGO mengadakan perhimpunan di hadapan bangunan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Putrajaya bagi menyerahkan memorandum menuntut agar pengerusi suruhanjaya itu, meletak jawatan berhubung dakwaan berlaku penipuan dalam keputusan pilihan raya umum ke-13.

Tiada Nepotisme Dalam PKR - Saifuddin Nusation

Azmin sebelum ini menyatakan di sayang PKR dan tak mahu MB Selangor adalah seorang yang nepotisme iaitu yang mementing anak beranak, kaum kerabat.

Azmin juga mempersoalkan Presiden parti Dato' Seri Wan Azizah yang menyerahkan nama calon MB tanpa pengetahuan Majlis Pakatan Selangor. Malah Azmin menyebut tak ada perbincangan.

Kenyataan Azmin ini bercanggah sama sekali dengan kenyataan Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail.

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily