Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Wednesday, July 26, 2017

PH perlukan tsunami wanita, kata perangcang parti Amanah (PAN)SHAH ALAM: Seorang penganalisis politik menasihatkan Pakataan Harapan supaya menumpukan usaha menarik sokongan pengundi wanita jika mahu memenangi pilihan raya umum ke-14.

Harga Bahan Api Naik 6 dan 3 sen


PETALING JAYA: Harga bahan api naik bermula Khamis, dengan kenaikan sebanyak enam sen per liter bagi petrol dan tiga sen untuk diesel.

Tun Mahathir Berkata Kepada Diri Sendiri – Dr Kamarul


Termangu seketika saya selepas mendengar ucapan Pengerusi Pakatan Harapan, Tun Dr Mahathir Mohamad, di dalam majlis “Dialog Tokoh Politik Bersama Cendekiawan Melayu: Hala Tuju Politik Melayu” di Yayasan Kepimpinan Perdana, Putrajaya, tengahari tadi, 25 Julai 2017.

Cakap mulut Arab bukan bukti RM2.6 bilion itu derma, kata Dr Mahathir


PETALING JAYA: Tun Dr Mahathir Mohamad berkata wang sebanyak AS$681 juta yang dimasukkan ke dalam akaun Datuk Seri Najib Razak seperti didedahkan 2 tahun lalu sudah tentu melalui pelbagai dokumen transaksi memperincikan butirannya, tetapi ia masih belum ditunjukkan sebagai bukti selain dakwaan ia merupakan wang derma dari Arab Saudi.

Tan Sri, anak didakwa buat tuntutan palsu RM13 jutaPETALING JAYA: Seorang ahli perniagaan bergelar Tan Sri dan anaknya didakwa di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur hari ini atas tuduhan membuat tuntutan palsu hampir RM13 juta kepada Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) berkaitan projek pemuliharaan Sungai Melaka, antara 2012 dan 2013.

Dr M: Saya memang tahu kandungan laporan 1MDB


Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini mengakui beliau mengetahui kandungan laporan tiga pihak berkuasa negara ini dalam siasatan mereka terhadap 1MDB.

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily