Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Sunday, May 05, 2013

BN Gopeng Mengganas di Stesyen 18 Ipoh


BN dan UMNO Gopeng telah mati akal untuk berkempen sehingga terpaksa melepas tekanan melalui aktiviti keganasan dan ala samseng gangsterisme.

Ramai rakyat Sungai Rapat menyangka keganasan petugas BN hanya berlaku di Pekan, Gombak, Pantai Dalam KL dan hanya di Felda-Falda rupanya ia telah menjalar kepada petugas BN Gopeng! Kes jam 4 petang tadi di Pengkalan Pegoh adalah titik hitam bagi kempen pilihanraya kali ini.
Petang tadi 3 petugas PAS dihentak muka dengan buluh dan kayu sehingga parah oleh 40 petugas BN yang bermotosikal.

UMNO Gopeng yang kini dikuasai oleh pengaruh Datuk Hamidah hampir 100% telah kekeringan idea untuk berkempen kerana kes pemilihan calon yang cukup lambat akibat perebutan kerusi di kalangan UMNO Bahagian.

Jika Radzi Zainon memulakan kempen sejeka pembubaran DUN, UMNO pula tidak mampu melakukan hal yang sama sebaliknya hanya menantikan penamaan calon untuk memulakan kempen.

Lantas mereka yang telah kehilangan pedoman (out of track) mula bermain kotor untuk melepas geram kepada petugas PAS memandangkan keyakinan mereka untuk meneng juga kian tumpul.

Lantaran itu, PAS menyeru rakyat Sungai Rapat memilih Radzi Zainon calon PAS sebagai pemimpin anda yang terkenal dengan sikap dan akhlak yang baik. Berpendidikan dan berpotensi besar sebagai pemimpin berkaliber.

Pilihlah PAS!

Muhammad Nuruddin Bashah
Unit Penerangan Majlis Tindakan DUN (PAS) Sungai Rapat

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily