Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Thursday, May 09, 2013

Kenapa boleh jadi begini di Dun Damak Pahang??


Calon bebas Cikgu Koh Boon Heng Naib Pengerusi DAP Pahang selaku Pengerusi DAP Jerantut bertanding atas tiket BEBAS. Manakan Dr Jamaluddin pula atas tiket PKR.

Gaduh PKR-DAP yang jadi mangsanya adalah PAS. Calon PAS Parlimen Jerantut iaitu Dr.Hamzah Jaafar. Calon terbabit adalah merupakan Timbalan Pesuruhjaya PAS Pahang juga Yang DiPertua PAS Jerantut.

Akibat daripada pengeseran ini, Parlimen Jerantut kalah "sipi" (kecil)Lagi pening kempen BEBAS melibatkan DAP dan PAS. Mesti PKR bengang! Lihat poster.Nak kata PAS setuju seorang lagi BEBAS Mohd Nor Jaafar tu adik kepada Calon PAS Parlimen Jerantut.

GILA PUNYA KERJA!
Tolonglah keputusan yang menguntungkan. Kalau Ada komponen yang tak kuat apa salahnya bagi kepada yang kuat. Jangan "AMUK RENG"

Akibatnya Dun Damak dan Parlimen Jerantut terlepas tangan!!
Bodoh tunggu 5 tahun lagi... lepas tu gaduh lagi!!

3 comments:

  1. Allah tangguhkn kemenangan sbb ada kalangan yg gilakan jawatan !!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Macamana yg di Sg.Aceh..dah di putuskan kerusi PKR kenapa PAS masuk bertanding juga..rasanya CikguBard bukan orang PSM

    ReplyDelete
  3. Sape yg putuskan Cikgu Bard bertanding pada mulanya? Keputusan sebelah pihak je,,

    ReplyDelete

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily