Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Thursday, May 09, 2013

PAS dan DAP setuju Khalid Kekal MB Selangor, Tapi ada yang tak setuju pulak!!!PAS melalui dua kenyataan awal Persuruhjaya PAS Selangor, Dr Abd Rani dan SU Agong memberitahu bahawa PAS tak tuntut kerusi MB Selangor malah bersetuju Tan Sri Khalid Ibrahim kekal MB Selangor.

DAP melalui SUnya Lim Guan Eng telah memberikan kenyataan sama bersetuju Khalid kekal sebagi MB Selangor. Tapi malangnya ada yang tak setuju PULAK!!!
 


 
Mengiku khabar-khabar angin, Pengerusi PKR Selangor, Azmin Ali dan Timbalannya, Zuraida Kamaruddin telah membuat ungutan akan melepaskan jawatan masing-masing jika Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dilantik semula sebagai Menteri Besar Selangor.
 
 Azmin dan Zuraida memberi kata dua tersebut dalam pertemuan dengan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim semalam setelah Anwar melahirkan kecenderungan melantik semula Khalid mengisi jawatan berkenaan.

Ini sumber "angin", tapi kalau banding dengan ucapan di atas, aku rasa ada orang PAS dan DAP tak akan bekerja dengan PKR di tempat bermasalah kerana cakap sombong.

Cuba semak, kawasan-kawasan yang bertempung sesama sendiri pada PRU13 baru-baru ini. Antara sebabnya Majlis Pakatan Setuju sesuatu parti tapi malangnya kerana calon parti itu "MULUT CELUPAR MACAM ZURAIDA" akhir PR bergaduh sesama sendiri.

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily