Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, October 07, 2016

Anwar kirim salam pada Abdul HadiDatuk Seri Anwar Ibrahim menggesa pembangkang, termasuk PAS, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) dan parti-parti dalam Pakatan Harapan membincangkan pembentukan sebuah gabungan yang mantap.


Bercakap selepas pendengaran kes qazaf beliau di Mahkamah Rayuan Syariah di Kuala Lumpur, Anwar berkata semua pihak mesti bersedia ke arah itu.
“Kena ada kesediaan untuk berunding.

“Itu permulaannya,” kata bekas ketua pembangkang yang sedang dipenjarakan kerana kes liwat itu.
Anwar semalam berkata beliau bersetuju rundingan dibuat antara HARAPAN, BERSATU dan PAS bagi mengukuhkan pembangkang.
Ditanya sama ada PAS akan dimasukkan dalam 'pakatan pembangkang baru', Anwar berkata ia bergantung kepada rundingan dan persetujuan bersama.

Beliau juga mengambil kesempatan mengirimkan salam dan doa buat Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang baru sahaja keluar selepas mendapatkan rawatan di Institut Jantung Negara (IJN).
“Saya juga kirim salam pada Hadi dan doa untuk dia...,” katanya.
Hadi dimasukkan ke Institut Jantung Negara (IJN), Kuala Lumpur pada 1 Oktober lalu.
Setiausaha sulit anggota parlimen Marang, Zaihan Mohd Daud berkata Hadi dimasukkan ke IJN untuk rawatan susulan biasa yang dijadualkan sebelum ini tertangguh kerana jadual padat, selain keletihan.

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily