Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, October 07, 2016

Ketua IS Tenat Kerana DiracunKetua kumpulan bersenjata IS Abu Bakr al-Baghdadi dan tiga lagi pembantu kanannya dilapor sakit teruk selepas diracun semasa makan tengah hari, Ahad lalu.

Mereka dilapor dipindahkan ke tempat tidak diketahui bawah kawalan ketat, lapor Bernama yang memetik beberapa dakwaan dalam laporan media berkaitan perkara itu. The Press Trust of India (PTI) melaporkan hidangan itu didakwa diracun di Nineveh’s Be’aaj, sebuah daerah di Iraq.

Memetik sumber, agensi berita Iraq WAA melaporkan, keempat-empat mereka kini menderita “keracunan teruk”.

Selepas kejadian itu, IS menangkap beberapa orang bagi mencari dalang di sebalik kejadian itu.
Baghdadi, dilaporkan beberapa kali tercedera.

Terdapat tawaran AS$10 juta dibuat bagi pihak yang dapat menangkapnya.

IS adalah sebuah kumpulan serpihan al-Qaeda yang menguasai beratus-ratus kilometer persegi kawasan di Iraq dan Syria.

Al-Qaeda sendiri tidak mahu dikaitkan dengan kumpulan itu, yang menurutnya kurang semangat kerja berpasukan dalam serangan agresif dan ganasnya.
.........
Blog ini hanya 'mirror' artikel daripada laman asal
http://www.tranungkite.net
Sila ke laman asal untuk dapatkan versi penuh....

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily