Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Sunday, October 16, 2016

Parti PAN tak nak ‘komplain’ kenapa RUU 355 berada no. 4
Dulu Azalina Menteri Umno mencadangkan usul No. 15 diangkat untuk dibahaskan. Maka, Abdul Hadi pun dibenarkan bangun untuk membawa usul RUU Akta 355. Beberapa wakil DAP bangun bantah kerana mereka tidak dimaklumkan awal tentang usul ini untuk dibahaskan segera. YB Khalid Samad, MP Shah Alam (MP Curi Parti PAN) juga bangun dan bertanya "Atas apa pertimbangan Speaker untuk bawa usul ini mendahului usul-usul lain?"

Khalid Samad ingin tahu atas pertimbangan apa, maka mudahlah di masa akan datang Pembangkang akan bawa usul "Private Member Bill" tidak seperti seelum ini yg tak pernah diluluskan oleh Speaker?

Kini kononnya RUU 355 adalah mainan UMNO, UMNO tipu PAS sudah hilang dalam facebook puak PAN berserta IKRAM. Mereka dah malu, fitnah dan cercaan mereka adalah berniat jahat nak merosakkan PAS. PAS istiqamah dalam hal ini kerana yakin kepada Allah s.w.t. Soal berjaya atau tidak itu urusan Allah yang penting kita berusaha ke arah itu. Biar kita ditipu pun kita tetap berusaha sekurang-kurangnya kita ada jawapan di akhirat nanti.

Puak-puak PAN dan IKRAM yang menentang Hudud/RUU 355 dengan pelbagai alasan nak jawab apa di akhirat nanti?

Untuk persidangan parlimen Oktober ini, RUU 355 sekali lagi menjadi perbualan.


Anggota Parlimen Gelang Patah, Lim Kit Siang berkata, beliau terkejut apabila kertas aturan mesyuarat yang diterimanya untuk sesi 17 Oktober 2016 hingga 24 November 2016 menunjukkan RUU tersebut menjadi perkara keempat dalam senarai.

"Dalam keadaan ini, kemungkinan RUU Hadi akan diperdebat dan diundi sama ada pada Selasa, malah pada hari Isnin, tidak boleh ditolak," kata Lim dalam kenyataannya.

DAP meroyan dalam hal ini.

Parti PAN masih belum buat apa-apa kenyataan. Sepatutnya penerima DEDAK DAP akan mengikut bosnya. Tapi kali ini diam membisu. Apa agaknya mereka nak buat dalam isu ini?


.........
Blog ini hanya 'mirror' artikel daripada laman asal
http://www.tranungkite.net
Sila ke laman asal untuk dapatkan versi penuh....

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily