Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Sunday, October 16, 2016

Kukuhkan Kelantan, bukan cari cacat cela - BersatuPASIR PUTEH: Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) mahu pakatan pembangkang mengukuhkan kerajaan negeri yang ada sekarang dan bukannya mencari cacat cela di sana sini.

Ketua Penerangannya Datuk Kamaruddin Mohd Nor berkata kalau sengaja pembangkang lain mencari kelemahan kerajaan negeri tentunya ada.

“Kelemahan sedikit sebanyak kerajaan negeri memang tidak boleh hendak dinafikan kalau sengaja kita hendak cari.

“Sepatutnya kita tumpu perhatian bagi menggantikan urus tadbir negara di bawah BN yang begitu pincang sekarang kerana rakyat sedang berada dalam keadaan bahaya,” katanya selepas ceramah isu semasa di Cherang Ruku malam tadi.

Program itu dianjurkan Kelab Veteran Semerak yang menghimpunkan pemimpin PAS, Umno, Bersatu dan AKIM di satu pentas. Kelab itu dipengerusikan Awang Ismail.

Hadir sama Yang Dipertua PAS Ketereh, Wan Ismail Wan Jusoh, Timbalan Yang Dipertua PAS Pasir Puteh, Yuganu Yunus, Ketua Penerangan PAS kawasan Drs Zainuddin Awang Hamat, Setiausaha Agung AKIM Aslah Mamat, Penyelia Dun Semerak, Wan Hassan Wan Rahim dan bekas Adun Semerak Othman Wahab.

Bekas pemimpin PAS yang menyertai PAN kini dilihat berhempas pulas mencungkil kelemahan kerajaan negeri termasuk membongkarkan isu pembalakan di Gua Musang.

Kamaruddin juga berkata kerajaan Kelantan di bawah Ustaz Datuk Ahmad Yakob dianggap antara tokoh terbaik bagi meneruskan kepimpinan yang ditinggalkan Allahyarham Tok Guru Nik Abdul Aziz.

Katanya Menteri Besar seorang pemimpin yang jujur dan amanah dalam melaksanakan tugasnya.

“Saya sudah lama mengenali terutamanya ketika berkhidmat Adun Semerak selama dua penggal. Beliau seorang yang jujur. Saya amat menghargai sikapnya selama ini,” katanya. - HARAKAHDAILY


.........
Blog ini hanya 'mirror' artikel daripada laman asal
http://www.tranungkite.net
Sila ke laman asal untuk dapatkan versi penuh....

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily