Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Kelik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (di buka pada tab yang berasingan...)


Sunday, October 16, 2016

Hemtam Pun Dia Pujuk Pun Dia, Itulah Parti PAN
Sebenarnya nak tunjuk baik dan ada alasan kalau PAS tak bersama, boleh salahkan PAS.

PETALING JAYA: Pakatan Harapan akan terus memujuk PAS untuk membentuk gabungan pembangkang bagi mencabar Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), kata presiden Amanah.


Mohamad Sabu yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu berkata, adalah penting untuk PAS berada dalam gabungan pembangkang, walaupun pemimpin parti Islam itu enggan bekerjasama dengan DAP.


Beliau berkata, partinya sudah mengadakan perbincangan dengan PAS dan DAP mengenai perpaduan di kalangan pembangkang dan akan meyakinkan parti Islam itu menyertai gabungan mereka.

Katanya, kenyataan Mursyidul Am PAS, Hashim Jasin sebelum ini yang parti itu tidak akan bekerjasama dengan DAP lagi dan rela berdepan pertandingan 3 penjuru pada PRU14, hanyalah pendapat peribadinya.

“Kami akan menawarkan tangan kami kepada PAS, sama ada mereka mahu menerima atau tidak terpulang kepada mereka,” katanya dilaporkan NST Onlie selepas menghadiri persidangan Pakatan Harapan Kedah, hari ini.

Beliau berkata, Pakatan Harapan akan berbincang dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) mengenai pertandingan satu lawan satu menentang BN.

Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli berkata, parti pembangkang dijangka memuktamadkan perbincangan berhubung pembahagian kerusi menjelang akhir tahun ini..........
Blog ini hanya 'mirror' artikel daripada laman asal
http://www.tranungkite.net
Sila ke laman asal untuk dapatkan versi penuh....

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

TranungKite Online (TKO)

Detikdaily

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily