Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Thursday, July 27, 2017

Kenapa Atasan DAP Tak Sain Kenyataan Kecam Israel?KUALA LUMPUR – Pakatan Harapan dalam satu kenyataan rasmi hari ini mengutuk tindakan biadab Israel menutup Masjid Al-Aqsa di Baitul Maqdis demi mengambil hati umat Islam negara ini.

Kenyataan itu ditandatangani secara bersama oleh wakil DAP, Parti Keadilan Rakyat (PKR), Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) dan Parti Amanah Negara (PAN)

PKR mewakilkan Presidennya, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail, manakala PPBM diwakili oleh Presidennya, Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Naib Presiden PAN, Datuk Dr. Mujahid Yusof mewakili PAN.

Bagaimanapun, DAP sekadar mewakilkan pemimpin muda Melayu DAP bertaraf Penolong Setiausaha Publisiti yang pernah terpalit dengan skandal pergaulan bebas iaitu Zairil Khir Johari bagi menandatangani kenyataan itu.

Situasi agak pelik itu sekali gus menimbulkan tanda tanya adakah DAP benar-benar ikhlas dalam menandatangani kenyataan rasmi itu kerana tidak ditandatangani pimpinan tertingginya seperti Lim Kit Siang atau anaknya, Lim Guan Eng.

“Dengan menghalang hak umat Islam untuk beribadat di Masjid Al-Aqsa, rejim Israel secara terang-terangan telah mencabuli Perisytiharan Hak Asasi Manusia Sejagat 1948 dan Kovenan Antarabangsa Hak Sivil dan Politik 1966 yang mana Israel adalah signatori,” kata kenyataan bersama Pakatan Harapan itu.

Pakatan Harapan yang diterajui parti liberal dan sekular DAP dalam kenyataan itu seterusnya meminta supaya arahan penutupan Masjid Al-Aqsa oleh rejim Zionis dihentikan segera.

Blok pembangkang tersebut bagaimanapun mengingatkan, bukan hanya umat Islam marah dengan tindakan Israel itu, sebaliknya semua penganut agama lain turut membantahnya. – MYNEWSHUB.CC.........
Blog ini adalah blog sementara untuk Tranungkite Online (TKO)

1 comment:

  1. pemimpin dap dah dapat habuan Israel kot... takut nak herdik boss

    ReplyDelete

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily