Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Thursday, July 27, 2017

Ketua polis anggap insiden PWTC ‘memalukan’, 11 dipanggilKUALA LUMPUR: Polis sudah menyoal 11 orang berhubung kekecohan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) Selasa lalu melibatkan Pemuda PPBM dan Umno.

Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar dalam masa sama berkata insiden itu sesuatu yang memalukan.

“Kita ini orang dewasa, bukan budak-budak lagi. Kita perlu menunjukkan kedewasaan kita.

“Terlibat dengan perkara-perkara macam itu memalukanlah,” katanya selepas Perhimpunan Bulanan Peringkat Bukit Aman di sini hari ini.

Selalu lalu, sekumpulan 30 Pemuda PPBM yang membawa jemputan kepada Datuk Seri Najib Razak untuk mengadiri forum “Nothing To Hide 2.0” dihalang lebih 100 ahli Pemuda Umno.

Sementara itu, Khalid berkata khidmat membuat laporan polis atas talian, atau e-Reporting, buat masa melibatkan kes bukan jenayah seperti kehilangan dokumen.

Menurutnya, kemudahan itu kini melibatkan semua balai polis di Lembah Klang.

“Untuk kes-kes yang lain yang melibatkan jenayah dan juga kes trafik, kita tidak dapat laksanakan lagi e-Reporting ini kerana implikasi undang-undang.

“Jadi kita memohon pihak peguam negara untuk mengkajinya sebelum boleh kita laksanakan membuat laporan polis secara online (atas talian) ini,” katanya..........
Blog ini adalah blog sementara untuk Tranungkite Online (TKO)

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily