Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, May 03, 2013

Riba PTPTN tiba-tiba lesap menjelang hari pengundian PRU 13 !

Oleh Syawal
Riba PTPTN yang dikenakan secara konsisten pada setiap bulan kepada peminjam, didapati tiada lagi pada penyata PTPTN untuk bulan Mei 2013.

Berkemungkinan besar, ini merupakan satu percubaan untuk mententeramkan peminjam PTPTN yang cukup marah dengan hutang yang semakin meningkat disebabkan riba PTPTN tersebut. Saya berharap pihak PTPTN dapat memberi respon berhubung kes ini dan membuat kenyataan rasmi supaya tiada lagi persoalan yang berbangkit.


Qadafi Muhamad Shuib
Admin Gabungan Peminjam PTPTN
http://www.facebook.com/ptptpu

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily