Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, October 14, 2016

Kamarudin Jaafar Masih Berdiam Dalam Isu RUU 355?
11 September 2015, PKR mengumumkan penyertaan ahli Parlimen Tumpat Datuk Kamaruddin Jaffar ke dalam PKR sedangkan pada masa itu Kamarudin Jaafar adalah MP PAS. Kerusi PAS juga dibawa bersama dengan keluarnya dia daripada PAS.

Kamarudin dalam kenyataannya berkata, dia terlibat dan berperanan dalam gagasan pembentukan parti PAN (AMANAH).

"Malah saya telah memainkan peranan aktif dengan menjadi tuan rumah mesyuarat yang akhirnya menubuhkan parti bernama AMANAH (PAN)" katanya semasa dia masuk PKR.

PAN mengatur strategi dengan memasukkan beberapa orang mereka dalam PKR, termasuk Wan Ji untuk memastikan ada suara PAN dalam PKR. Kenyataan ini disahkan oleh Kamaruddin sendiri.

"Saya dah berbincang dengan kawan-kawan, termasuk (Ahli Parlimen Shah Alam) Khalid Samad yang datang ke rumah berbincang mengenai cadangan ini.

"Saya katakan (kepada Khalid), saya masuk nak memperkukuhkan PKR, nak memperkukuhkan PAN, nak memperkukuhkan alternatif gabungan yang akan ditubuhkan," katanya.

Dalam Isu RUU 355 pula Kamaruddin masih berdiam diri walaupun di desak oleh semua pihak di Kawasan Tumpat termasuk daripada wakil UMNO.


 PAS dalam kenyataannya menyebut demi untuk ISLAM dan memperkasa MAHKAMAH SYARIAH UMNO dijemput bersama, PKR dan NGO untuk memastikan Islam berdaulat di negara kita tapi malang sekiranya Kamarudin Jaafar membisu dalam isu mengenai agamanya sendiri.

Siapa sebenarnya yang ditakuti oleh Dato' KJ?

.........
Blog ini hanya 'mirror' artikel daripada laman asal
http://www.tranungkite.net
Sila ke laman asal untuk dapatkan versi penuh....

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily