Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, October 14, 2016

Raja Thailand Mangkat
BANGKOK: Raja Thailand iaitu Raja Bhumibol Adulyadej, mangkat di Hospital Siriraj di sini kira-kira pukul 3.52 petang Khamis, seperti disahkan pihak istana.

Bhumibol, raja yang paling lama berkhidmat di dunia meninggal dunia pada usia 88 tahun.

Baginda mengalami masalah berkaitan buah pinggang dan bernafas menggunakan alat bantuan pernafasan.

"Walaupun pasukan doktor berusaha merawat baginda dan memberi rawatan terbaik, keadaan baginda semakin teruk,” kata jurucakap istana dalam satu kenyataan.

Semua stesen televisyen Thailand mula menyiarkan gambar-gambar hitam dan putih raja mereka sebelum penyampai berita secara rasmi membacakan kenyataan istana.

Kemangkatan Bhumipol itu membawa kepada tempoh berkabung selama setahun, mengakhiri tujuh dekad pemerintahan.

Kebanyakan rakyat Thailand meletakkan Bhumibol  sebagai cahaya yang membimbing ketika melalui waktu kegawatan politik, rampasan kuasa dan rusuhan ganas.

Anak lelaki baginda berusia 64 tahun, Putera Mahkota Maha Vajiralongkorn, dinamakan sebagai pengganti. -AFP.........
Blog ini hanya 'mirror' artikel daripada laman asal
http://www.tranungkite.net
Sila ke laman asal untuk dapatkan versi penuh....

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily