Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, October 14, 2016

Aplikasi Najib kena serangan Komen Sinis
Baru sahaja diumumkan hari ini, pengkritik terus tidak memberi muka kepada aplikasi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.


Selain ramai yang memberi penarafan satu bintang di Google Playstore, terdapat juga yang tampil dengan lima bintang sinisnya.


Isu kemasukan wang berbilion ringgit ke dalam akaun peribadinya antara yang paling banyak dibangkitkan pengkritik.

Pengguna bernama Kenneth Ho misalnya menarafkan Najib Razak dengan lima bintang dengan alasan aplikasi itu membuatkannya menjadi kaya raya hanya dalam tempoh semalaman.

“Selepas saya muat turun aplikasi ini, saya log masuk perbankan Internet dan saya tidak percaya apa yang mata saya nampak.

“Biasanya saya tidak ada lebih RM1,000 dalam akaun bank. Bagaimanapun kini saya lihat penderma murah hari masukkan RM2.6 bilion ke dalam akaun saya.

“Terima kasih Jibby kerana buat saya jadi kaya hanya dalam tempoh semalaman saja,” sindirnya.

Kebetulan, setakat laporan ini dikemas kini pada 4.52 petang ini, rating semasa menunjukkan angka 2.6 bintang.

Peguam Negara Tan Sri Apandi Ali bagaimanapun telah membersihkan dirinya daripada sebarang salah laku.

Najib sendiri menafikan beliau menggunakan dana awam untuk kepentingan peribadi.
Selepas diiikuti meluas di media sosial, Najib hari ini mengumumkan aplikasi telefon bimbit beliau sendiri untuk membawakan perkembangan terkini kepada rakyat Malaysia.

Aplikasi telefon Android dan Apple itu menggabungkan blog Najib dan akan media sosialnya termasuk Twitter, Facebook, Instagram dan Flickr.

Sementara itu, terdapat juga pengguna yang 'memuji' aplikasi itu dapat mengelakkan telefon Samsung Galaxy Note 7 daripada meletup.

“Aplikasi ini secara proaktif boleh elak potensi letupan bom. Hebat. Semua perlu muat turun. Saya sayang PM. Dia yang terbaik,” tulis Effi Saharuddin yagn jgua memberikan lima bintang.
Bagaimanapun lebih ramai lagi yang menarafkannya dengan satu bintang tanpa mengulas atau mengulas sedikit ringkas.

Gurvinder Singh: Aplikasi bagus, boleh halau jin.

Ameerul Ameerul: Setelah saya install aplikasi ini kanser saya tiba-tiba hilang.

Hilmi Baharin: Tingkatkan bateri hayat saya, sekat iklan dan paling penting beri saya isyarat 4G walaupun saya tidak langgan plan 4G.

Bagaimanapun terdapat juga pengguna memuji aplikasi itu dapat memudahkan orang ramai berhubung dengan perdana menteri.

T Kinn: Ini akan berikan segala kemas kini berkaitan acara semasa. Terima kasih Datuk Seri Najib..........
Blog ini hanya 'mirror' artikel daripada laman asal
http://www.tranungkite.net
Sila ke laman asal untuk dapatkan versi penuh....

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily