Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Friday, November 03, 2017

Apabila DAP pun sangsi pada Dr Mahathir


NAMA YB Teh Yee Cheu hari ini semakin menjadi sebutan. Ini ekoran tindakan Adun DAP Tanjung Bungah itu yang mahu meninggalkan DAP berikutan kes tanah runtuh di Pulau Pinang baru-baru ini selain tidak lagi sehaluan dengan pimpinan DAP negeri.

Hari ini dalam akhbar NST dan The Star, Teh mendedahkan satu lagi faktor penyumbang ke arah keputusannya meninggalkan DAP.

Kata beliau kehadiran Tun Dr Mahathir dalam PH tidak dapat diterimanya.

Tun kata beliau adalah punca kepada pelbagai masalah yang melanda negara dan rakyat hari ini.

Tanpa memohon maaf atas kesalahannya yang lampau tambah Teh, Tun datang dan kini memimpin PH.

Tun sebenarnya bukan peduli sangat pada pembangkang tetapi beliau mahu memperkudakannya.

Beliau turut mempertikaikan ideologi parti Bersatu atau PPBM pimpinan Tun. Apa ideologi mereka sebenarnya?

Yang jelas perjuangan Tun semata-mata untuk menjatuhkan seseorang dari jawatannya itu sahaja.

Kalau sesiapa sahaja di luar PH mengeluarkan kenyataan seumpama ini, pasti ia dikilas dan dipertikai juak-juak PH. Nah sekarang yang berkata demikian adalah ADUN DAP yang partinya merupakan komponan PH.

DAP pun sebenarnya sangsi dengan kejujuran dan ketulusan Tun, tetapi masalahnya mereka juga mahu memperkudakan Tun untuk kononnya memenangi undi Melayu.

Masing- masing kuda memperkuda.

Sia-sialah ahli dan penyokong di bawah yang tidak sedar-sedar. – HARAKAHDAILY 2/11/2017.........
Blog ini adalah blog sementara untuk Tranungkite Online (TKO)

No comments:

Post a Comment

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily