Perhatian...


TranungkiteOffline blogspot adalah "laman backup" sekiranya berlaku serangan yang mengejut dan berteruskan kepada server kami www.tranungkite.net. Jika tiada serangan blog ini menjadi blog biasa dengan bahan-bahan politik & semasa. Insya-Allah mulai Mei 2013 laman ini akan dikemaskini setiap hari. Kami akan memaparkan berita berbentuk santai, ringkas dan padat berfokuskan facebook atau twitter.- Terima kasih

Abbas Mohd Noor
Administrator
mel hubungan: abbas.mohdnoor@gmail.com

....................................................................................................................................................................................
PERHATIAN:    K.l.i.k.   g.a.m.b.a.r.   u.n.t.u.k.   p.a.p.a.r.a.n.   b.e.s.a.r....
Klik LIKE jika anda suka blog ini...

....................................................................................................................................................................................
Video terkini untuk ditonton.. (klik youtube atau tajuk untuk tab yang berasingan...)

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar tidak kisah jika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mahu mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Pengerusi PPBM, Dr Mahathir Mohamad berkata, parti itu yakin ahli Majlis Pimpinan Tertingginya tidak terbabit dalam penyalahgunaan kuasa.

Komen Tun Mahathir bila ucapan Zahid Hamidi yang menyentuh mengenai keturunan beliau. Kini isu keturunan dan asal usul menjadi 'mainan' politik baru.

Saturday, November 04, 2017

WINS 2051 terbaik untuk rakyat Sabah


PARTI Islam Se-Malaysia (PAS) Sabah merasakan bahawa Wawasan Induk Negara Sejahtera(WINS) yang dilancarkan oleh PAS sewaktu Himpunan Fastaqim 2.0 di Terengganu 30 September lepas amat sesuai menjadi teras kepada hala tuju pembangunan Malaysia khususnya di Sabah.

WINS mencadangkan satu model pembangunan yang berteraskan prinsip-prinsip Islam yang mempunyai semangat kesejagatan atau melangkaui sempadan kaum dan agama.

Jika diteliti, pada peringkat awal WINS 2051 menawarkan untuk menyelesaikan masalah-masalah kronik dalam masyarakat khususnya menyelesaikan masalah keperluan rakyat dan kemudian merancang untuk membawa Malaysia menjadi sebuah negara maju bersama dengan kemajuan rakyat.

Dua (2) Dasar teras WINS 2051 adalah Sejahtera dan Berkebajikan. Sejahtera dengan membawa maksud mengamalkan konsep keadilan yang sebenar, toleransi serya keharmonian antara agama dan kaum.  Manakala Berkebajikan pula menumpu kepada konsep kerjasama terhadap semua institusi sama peringkat rakyat atau pemerintah. Berkebajikan ini juga dengan makna akan menggalas tanggungjawab memelihara dan memakmurkan Malaysia.

WINS 2051 merupakan satu harapan yang diletakkan oleh PAS untuk menyelamatkan negara dan seluruh rakyatnya daripada terus hanyut dengan pelbagai kepincangan.

PAS Sabah amat yakin dengan pandangan jauh yang dilakukan oleh PAS ini akan melahirkan sebuah negara yang adil dan saksama.

PAS Sabah amat kecewa dengan kerajaan yang ada sekarang. Pelbagai tangkapan dan dakwaan yang dilakukan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menunjukkan bahawa nilai kemanusiaan dan kasih sayang sejagat semakin terhakis. Situasi sekarang seolah-olah menjadikan kuasa di pelbagai peringkat semata-mata untuk mengumpul harta dan kekayaan.

Rakyat terus tersiksa dan terbeban dengan pelbagai kenaikan harga barang serta kekurangan kemudahan asas.

MOHD AMINUDDIN ALING

Pesuruhjaya PAS Sabah
03 November 2017


.........
Blog ini adalah blog sementara untuk Tranungkite Online (TKO)

1 comment:

 1. ArmaniQQ

  Ayo Main Di Situs Poker Online Terpercaya Yaitu Situs ARMANIQQ

  Dengan 9 Permainan 1 User ID (NO BOT) (NO ADMIN) FAIRPLAY Player vs Player 100%
  Daftar Dan Mainkan Sekarang
  Memiliki Bonus Bonus WOW

  • Bonus Turnover mingguan 0.5%(Dibagikan Setiap Minggu)
  • Bonus Refferal 20% (Seumur Hidup)

  Ayo Segera....Mainkan Sekarang Juga

  Hanya Minimal Deposit Rp 10.000 Dan Minimal Withdraw Rp 20.000
  (Bisa deposit Dengan E-Money OVO,GOPAY,GOJEK)

  Siap Melayani 24Jam Non Stop Setiap Hari nya

  Link alternatif : armaniqqs.info | winterarmani.club

  ReplyDelete

Artikel Bulan Ini

DetikDaily

Free Malaysia Today

Harakahdaily

Malaysiakini

KeadilanDaily